Lietuvos dviračių plento čempionato vyrų grupines lenktynes sekmadienį Utenoje laimėjo 23-ejų metų Ramūnas Navardauskas, atstovaujantis JAV komandai "Garmin-Cervelo". Jis 185 km nuvažiavo per 4 val. 39 min. 36 sek. ir artimiausius varžovus aplenkė 1 min. 3 sek. 

Antras finišavo atskiro starto lenktynių čempionas Gediminas Bagdonas ("An Post Sean Kelly"), o trečias, kaip ir pernai, liko iš Utenos kilęs Aidis Kruopis ("Landbouwkrediet"). 

Ketvirtas finišavo Marius Bernatonis ("Atlas-Personal"), penktas - Evaldas Šiškevičius ("La Pomme Marseille"), šeštas - Darijus Džervus ("An Post Sean Kelly"), septintas - Eimantas Gudiškis (Vilkaviškio SM-"Aira"), o aštuntas - Marius Gadliauskas ("PWC Aliplast"). 

"Pergalė nebuvo lengva - reikėjo pakovoti. Trasa buvo techniška, teko įveikti nemažai kalniukų. O varžovai buvo tikrai stiprūs. Šiandien į pergalę pretendavo ne vienas dviratininkas. Džiaugiuosi, kad fortūna lydėjo mane", - sakė R. Navardauskas. 

Lietuvos čempionas jau pirmadienį išskrenda į stovyklą Prancūzijoje. R. Navardauskas yra vienas iš dešimties "Garmin-Cervelo" komandos kandidatų dalyvauti liepos 2 dieną prasidėsiančiose prestižiškiausiose daugiadienėse lenktynėse "Tour de France". Komanda šioms varžyboms gali registruoti devynis dviratininkus. 

Ramūnas pirmą sezoną atstovauja Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) elitinio diviziono "ProTour" komandai. Lietuvis su "Garmin-Cervelo" komanda yra pasirašęs dvejų metų sutartį. 

"Šis sezonas man tikrai sėkmingas, nors pergalių savo sąskaitoje dar neturiu, - teigė R. Navardauskas. - Jau apsipratau naujoje komandoje, įgavau naujos patirtes. Žinoma, dar darau nemažai klaidų, bet vis labiau suprantu, kaip per varžybas efektyviai paskirstyti jėgas, išnaudoti savo stipriąsias puses". 

R. Navardauskas, kurį išugdė treneris Kęstutis Česaitis, Lietuvos grupinių lenktynių čempionu tapo antrą kartą. Jis šalies pirmenybėse triumfavo ir 2007 metais. Pernai Ramūnas finišavo antras. 

Iš Kvėdarnos (Šilalės r.) kilęs dviratininkas penktadienį atskiro starto lenktynėse pelnė sidabro medalį. 

Čempionate nedalyvavo daugkartiniai šalies čempionai Tomas Vaitkus ("Astana") ir Ignatas Konovalovas ("Movistar"). 

Kaip jau skelbėme, moterų grupinių lenktynių Lietuvos čempione Rasa Leleivytė iš Italijos komandos "Vaiano Solaristech".

Eltos inf.
Į viršų