„Igtisos” moterų komanda po sunkios kovos užėmė aukštą keturioliktąją vietą. Tai - geriausias rezultatas, kurį yra pasiekusi Lietuvos komanda. 
OSK „Igtisa” nuotr. 
Aušra LAURINKIENĖ
 
Birželio 18-19 dienomis Suomijoje vyko didžiausios orientavimosi sporto varžybos pasaulyje „Jukolan viesti”, kuriose jėgas išbandė ir Šiaulių orientacininkai. 
 
Dalyvavo 2500 (!) komandų 
 
Šiaulių orientavimosi sporto klubo „Sakas” prezidentas, jaunųjų turistų centro (JTC) orientavimosi treneris bei daugkartinis Lietuvos orientavimosi sporto čempionas Donatas Mickus „Šiaulių naujienoms” vakar sakė, kad varžybose dalyvavo 1500 vyrų ir 1000 moterų komandų. Vyrų estefetes sudarė septyni, o moterų - keturi etapai. Praėjusį vasaros savaitgalį varžybų centras iš viso  sulaukė apie 40 tūkstančių žmonių.
 
Estafetės iš orientacininkų pareikalauja paskutinių jėgų
 
Šeštadienį rungtyniauta daugiausia emocijų ir įtampos, sportinės ištvermės ir psichologinės koncentracijos orientavimosi sporte reikalaujančioje komandinėje rungtyje – estafetėse. Čia „Igtisos” moterų komanda po sunkios kovos užėmė aukštą keturioliktąją vietą. „Tai - geriausias rezultatas, kurį yra pasiekusi Lietuvos komanda”, - sakė D. Mickus. 
 
Anot jo, vyrų estafetės – ypatingos: „Ypatumas yra toks, kad jos vyksta naktį. Estafetės startas duodamas 23 valandą vakaro, o laimėtojai finišuoja anksti rytą”. 
 
Vyrų estafetėse dalyvavo trys komandos iš Šiaulių. Aukščiausią reazultatą čia pasiekė „Igtisos” pirmoji komanda, kuri užėmė 21-ąją vietą. Jai atstovavo geriausi Lietuvos orientacininkai: Vytautas Beliūnas, Vilius Aleliūnas, Liutauras Bilevičius, Nerijus Šulcys, Giedrius Sabaliauskas, Modestas Bacys ir Jonas Vytautas Gvildys. Paskutiniuoju etapu bėgęs Jonas Vytautas Gvildys sugebėjo aplenti dvyliką komandų ir parodyti pirmąjį etapo laiką.   
 
„Igtisos” antroji komanda (Svajūnas Ambrazas, Donatas Mickus, Mantas Rimkus, Vitalijus Petrulis, Regimantas Kavaliauskas, Robertas Marcinkevičius ir Leonas Mockus) užėmė 128-ąją, o ne stipriausios sudėties „Sako” komanda (Gediminas Morenas,Marius Astrauskas, Justinas Liubinskas, Gytis Šumskas, Mantas Gaupšas, Audrius Tamaševičius ir Paulius Vidžiūnas) - 531-ąją vietą. 
 
Dar trūksta patirties 
 
Šiaulių orientavimosi sporto klubo „Sakas” prezidentas, jaunųjų turistų centro (JTC) orientavimosi treneris bei daugkartinis Lietuvos orientavimosi sporto čempionas Donatas Mickus sako, kad „Sako” komandai tai buvo pirmosios tokio aukšto lygio varžybos: „Jauniausiems klubo nariams dar trūksta patirties, kad jie galėtų konkuruoti su stipriausiais pasaulyje. Klube yra daug motyvuotų ir norinčių siekti aukščiausių rezultatų sportininkų”.
 
Tikimasi, kad kitais metais jie pasieks kur kas aukštesnių rezultatų ir pakonkuruos su „Igtisos” antrąja komanda.  
Pirmąją vietą vyrų estafetėse užėmė Norvegų komanda „Halden SK”, užtrukusi 7,37.27 valandos. Antri ir treti – suomiai „Kalevan Rasti” bei „Delta” komandų atstovai. 
Ilsėtis šiauliečiams nėra kada – jau šį savaitgalį orientacininkai varžysis tradicinėse keturių dienų varžybose Palangoje „Takas”. 
Suomijoje vykusiose didžiausiose orientavimosi sporto varžybose pasaulyje „Jukolan viesti” jėgas išbandė ir Šiaulių orientacininkai. 





Į viršų