Aušra LAURINKIENĖ                                                                                       

„Šiaulių” krepšininkai užvakar ir vėl stojo į Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono kovą – namų aikštelėje priėmė šį sezoną neparankų varžovą – praėjusio mėnesio pabaigoje kelialapį į LKF taurės turnyro finalo ketvertą iš Antano Sireikos auklėtinių atėmusį Prienų „Rūdupio” klubą.

Keturiskart prieniškių šį sezoną parklupdyti šiauliečiai LKF taurės trečiosios vietos laimėtojus sutiko nusiteikę itin kovingai ir pagaliau įteikė revanšą Virginijaus Šeškaus treniruojamai „Rūdupio” ekipai. „Šiauliai” vienus iš BBL turnyro lyderių parklupdė rezultatu 92:86 ir šventė dvyliktąją pergalę.

G. Orelikas siekė įrodyti, kad nebuvo deramai įvertintas

Po pralaimėjimo „Rūdupiui” 25 taškus pelnęs šiaulietis Gediminas Orelikas neslėpė, kad prieš buvusią komandą stengėsi kuo geriau sužaisti: „Noriu įrodyti, kad nebuvau deramai įvertintas”, - juokėsi buvęs „Šiaulių” puolėjas. Pasak jo, komanda mačo pradžioje jautė nuovargį, bet vėliau įsibėgėjo: „Trečiame kėlinyje pradėjome pataikyti ir patikėjome, kad dar galime laimėti. Su tokiu žaidimu, kokį demonstravome šį vakarą, tai yra labai geras rezultatas. Mano pelnyti taškai – visos komandos nuopelnas”. Paklaustas, ar šiauliečiai kuo nors nustebino, G. Orelikas atsakė: „Taip, kiek netikėtas buvo kelių krepšininkų žaidimas. Jie pataikė tritaškius, kurių nesitikėjome”.

V. Šeškus: „Mes tikrai nebijome „Šiaulių”

Tuo tarpu Prienų „Rūdupio” strategas Virginijus Šeškus kaip pralaimėjimo priežastį įvardijo žaidėjų nuovargį: „Per vieną savaitę mes žaidžiame penkerias rungtynes, o tai yra tikrai sunku ir tikrai išvargina. Esame neatsigavę po didžiulių krūvių, be to, yra komandoje ir sirguliuojančių krepšininkų. Mes tikrai nebijome „Šiaulių”, kadangi „Žalgirio” taip pat neišsigandome. Niekas nežino, kas būtų, jeigu teisėjas nebūtų skyręs pražangos. Gal būtume laimėję bei patekę į finalą. Nežinau, kas būtų, jei dabar reikėtų kovoti su „Neptūnu” dėl LKF taurės turnyro trečiosios vietos. Žinau, kaip vyrai jaučiasi, todėl tikriausiai pastebėjote - per rungtynes ant jų nešaukiau. Šaukti būtų buvę gėda. Šiandien mums labai trūko ir susirgusio Evaldo Dainio, kuris yra komandos motoras. Tačiau vis tiek įrodėme, kad nebijome „Šiaulių”, nors fortūna nebuvo mūsų pusėje. Svarbiausia - nepralaimėjome daugiau nei 26 taškais”.

A. Sireika: „Tai buvo žūtbūtinė kova”

Po rungtynių vyriausiasis „Šiaulių” treneris Antanas Sireika džiaugėsi, kad didžiąją rungtynių dalį krepšininkai laikėsi plano: „Taip, buvo „bangavimo”, bet nėra ko stebėtis, nes tai – natūralu. Pirmaujant didele persvara, prarandama koncentracija. Kita vertus, šiandien buvau priverstas anksčiau keisti žaidėjus, nes slėgė pražangų našta. Džiaugiuosi, kad pasitikėjau Mario Delašu - šis aukštaūgis, kaip ir tikėjausi, lemiamu momentu sužaidė labai gudriai. Jis yra protingas krepšininkas ir moka pasikeisti po užtvarų. Šiandien buvo žūtbūtinė kova, nes tik pergalės mums užtikrins kelialapį į atkrintamąsias varžybas”.

Anot trenerio, „Šiauliai” turi bėdų dėl varžovų vaidybos: „Pavyzdžiui, žaidėjas gaudo kamuolį, jo  nepagauna ir šaukia, kad jį pastūmė, o teisėjas tyli. Tik Davidas Weaveris neturi tų serbiškų ar lietuviškų gudrybių. Mums dar reikia daug mokytis. Džiaugiuosi, kad yra Broadusas, kuris lemiamais momentais gali išlikti ramus”.

„Rūdupis” įrodė, kad atsipalaiduoti negalima

Į spaudos konferenciją kartu su šiauliečių treneriu atėjęs Vytautas Šarakauskas sakė, jog visi žaidėjai buvo labai gerai nusiteikę ir susikaupę, todėl beveik visą laiką kontroliavo žaidimą: „Taip privalome susikoncentruoti visada. Antroje pusėje varžovai pataikė nemažai sunkių metimų, o mes buvome truputį atsipalaidavę. Prieniškiai įrodė, kad su jais atsipalaiduoti negalima. Dabar mums šiek tiek lengviau, nes pagaliau susirinkome visi, išsigydėme traumas, ligas, galime  normaliai treniruotis”, - kalbėjo vienas iš „Šiaulių” lyderių.

Pelnyti taškai

„Šiauliams” daugiausiai taškų pelnė V. Šarakauskas - 18 (5 iš 8 dvitaškių, 2 iš 4 tritaškių, 8 atkovoti kamuoliai). R. Broadusas pridėjo 17, D. Gvezdauskas – 13, Ž. Janavičius ir D. Weaveris - po 11, R. Gumeniukas - 8, M. Žukauskas ir M. Delašas - po 6, E. Ruzgas – 3 taškus.

„Rūdupiui” A. Juškevičius ir G. Orelikas pelnė po 25, J. Sinica - 13, E. Želionis - 11, V. Lipkevičius - 8, P. Parachomikas - 3, P. Butkevičius - 1 tašką.

Į viršų