Aušra LAURINKIENĖ
„Šiaulių” krepšinio komandos strategui Antanui Sireikai ir vėl teko pirkti šakotį – jo auklėtiniai sekmadienį uždirbo 100 taškų. Rungtynėse vėl sublizgėjo Vytautas Šarakauskas, kuris įmetė 20 taškų ir po krepšiais sugriebė 10 kamuolių. LKL čempionate tai buvo ketvirtas aukštaūgio dvigubas dublis iš eilės. 
 
Palūžo trečiojo ketvirčio pabaigoje
 
Šiaulių arenoje vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse „Šiaulių” krepšinio komanda vargo su svečiais iš Vilniaus turėjo tik pirmus du kėlinius, o po to „sustygavo” žaidimą ir  šventė nesunkią pergalę rezultatu 100:73 (26:27, 15:15, 29:17, 30:14). Šiuo metu Saulės miesto komanda savo „sąskaitoje” turi tris pergales, vieną pralaimėjimą ir užima penktąją turnyrinės lentelės vietą. Vienuoliktojoje vietoje „šeimininkaujančiai” „Sakalų” komandai tai buvo jau ketvirtoji nesėkmė per penkerias sužaistas rungtynes. 
 
„Sakalų” vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje sakė: „Du su puse kėlinuko žaidėme neblogai, laikėmės drausmės, gerai dirbome gindamiesi. Koją pakišo nuovargis, ypač priekinėje linijoje, kur turėjome mažą rotaciją. Palūžome trečiojo ketvirčio pabaigoje, kai varžovai pataikė tris tritaškius iš eilės ir atsigauti nesugebėjome. Nuovargis lėmė tai, kad varžovai atitrūko. Pradėjome šiek tiek nespėti gintis, šiauliečiai tuo pasinaudojo ir atitrūko. Pirmuosius du ketvirčius tikrai kovojome kaip lygūs su lygiais. Likau patenkintas Arno Butkevičiaus ir Jokūbo Gintvainio žaidimu. Apskritai komandai jokių priekaištų neturiu. Planavome, kad Evaldas Baniulis bus išsigydęs Achilo uždegimą, tačiau daktarai liepė jam iki galo pasveikti ir tuomet pradėti sportuoti. Šiandien jo tikrai trūko”. 
 
Reikia turėti kantrybės 
 
„Pirmuosius du kėlinius rungtyniavome kiek padrikai, tačiau taip nutiko, nes ilgokai nežaidėme, o prie komandos prisijungė pora naujokų. Rėmiausi labiau patyrusiais žaidėjais, tad galutinis rezultatas - normalus. Iki gero žaidimo dar trūksta savitarpio supratimo, organizuotumo. Džiugu, kad viskas krypsta į gerąją pusę. Žaidėjai parodo vis daugiau meistriškumo”. 
Trenerio teigimu, reikia turėti kantrybės: „Visi nori matyti gražų žaidimą, tačiau viskam - savas laikas. Kai rengėmės mačui su „Valmiera” (spalio 30 d. - aut. past.), žiūrėjau praėjusių metų įrašą. Laikas - panašus, spalio 13-oji, tačiau žaidėme daug blogiau, o pavasarį visi buvo patenkinti, kad labai gerai žaidžiame. Tada ir Brandonas Brownas, ir Deividas Gailius klydo, bet viskas „susistygavo”. Ir dabar esu nusiteikęs optimistiškai ir, remdamasis faktais, sakau, kad reikia kantrybės. Viskas bus gerai - pagausime savo žaidimą”, - šypsojosi Antanas Sireika. 
 
Treneris - apie naujokus 
 
Paklaustas, kaip vertina aikštelėje debiutavusio naujoko Davido Weaverio pasirodymą, strategas atsakė: „Teigiamai. Davidas Weaveris pasirodė tikrai neblogai. Jis galėjo pasireikšti ir daugiau, tačiau kai kurie mūsų ekipos žaidėjai tiesiog nedavė jam kamuolio. Galbūt jie naujoku dar nepasitiki ar nežino jo galimybių. Šiaip žmogus stengiasi, labai išauklėtas, mandagus. Į visas mano pastabas atsako: „Yes sir” (Taip, pone)”. Kalbėdamas apie antrąjį naujoką - 22 metų 210 cm ūgio Seaną Kowalį, kuris mačą stebėjo sėdėdamas ant atsarginių žaidėjų suolelio, Antanas Sireika sakė nespėjęs gerai jo pažinti: „Tai – tvirtas žmogus, „turi“ gerą metimą, moka atakuoti kabliu, turi neblogą apgaulingų judesių arsenalą. Liūdna tai, kad atvyko nepasirengęs. Atvyko į profesionalią komandą, o susidaro vaizdas, kad galbūt nuo kovo mėnesio nesportavo. Gal tai – pirmas įspūdis. Galbūt jį veikia aklimatizacija. Praėjo dar tik kelios dienos”. 
 
Pelnyti taškai 
 
„Šiauliams” taškų pelnė: V. Šarakauskas 20 (10 atkovotų kamuolių), E. Ruzgas - 18, D. Gvezdauskas - 13 (5 rezultatyvūs perdavimai), E. Stanionis ir D. Weaveris - po 11, A. Čepulis - 10 (6 rezultatyvūs perdavimai), M. Žukauskas - 8 (8 atkovoti kamuoliai), R. Harrisas - 5, R. Gumeniukas – 4 taškus. „Sakalams” V. Sirvydis pelnė 18, Ž. Stankus pridėjo 14, A. Pečiukevičius - 11, M. Janišius - 10 (9 atkovoti kamuoliai), R. Matulis ir O. Varanauskas - po 5, A. Butkevičius ir M. Kadzevičius - po 4, J. Gintvainis – 2 taškus.  
 
Vytautas Šarakauskas į savo buvusios komandos krepšį įmetė 20 taškų ir po krepšiais sugriebė 10 kamuolių. LKL čempionate tai buvo ketvirtas aukštaūgio dvigubas dublis iš eilės. 
 
 
Po pralaimėjimo „Sakalų” strategas Erikas Kučiauskas komandai neturėjo jokių priekaištų.

 
„Šiaulių” klubo naujokas amerikietis vidurio puolėjas Seanas Kowalis sekmadienį dar sėdėjo ant atsarginių suolo. „Atrodo, kad antrasis legionierius atvyko nesportavęs nuo kovo mėnėsio, o gal tai tiesiog dar bando prisitaikyti prie naujos aplinkos”, - „Šiaulių naujienoms” sakė treneris Antanas Sireika. 
Evaldo ČERNIAUSKO nuotr. 
 


Į viršų