Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė prieš Turkijoje vyksiantį pasaulio čempionatą sužais dešimt draugiškų rungtynių. Detalus krepšininkų pasirengimo pasaulio čempionatui planas pristatytas antradienį Vilniaus viešbutyje "Best Western". 

Kęstučio Kemzūros treniruojama šalies rinktinė pasirengimą planetos pirmenybėms pradės liepos 14 dieną Druskininkuose. Pirmąsias draugiškas rungtynes lietuviai žais liepos 31 dieną Šiauliuose su Suomijos komanda. 

Lietuvos rinktinė rugpjūčio 2 dieną Panevėžyje išbandys jėgas su čekais, o rugpjūčio 6-7 dienomis turnyre Vitorijoje (Ispanija) žais su slovėnais ir ispanais. Rugpjūčio 13-15 dienomis Lietuvos krepšininkai turnyre Bamberge (Vokietija) susitiks su turkais, kroatais ir vokiečiais, o rugpjūčio 20-22 dienomis mūsiškiai turnyre Madride (Ispanija) rungtyniaus su ispanais ir amerikiečiais. Paskutiniąsias rungtynes prieš pasaulio čempionatą lietuviai žais rugpjūčio 24 dieną Kaune su taip pat pasaulio čempionate dalyvausiančia Irano rinktine. Šiomis rungtynėmis Lietuvos rinktinė atsisveikins su Kauno sporto hale. 

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas Eltai sakė, kad Lietuvos rinktinės pasirengimas pasaulio čempionatui kainuos apie 1,5 mln. litų, tačiau dar nėra žinoma, kiek reikės lėšų žaidėjų draudimui. 

Lietuvos rinktinė kartus su aistruoliais ir rėmėjais į Izmyrą užsakuomuoju reisu išskris rugpjūčio 26 dieną. 

Rezervinės rinktinės žaidėjai birželio 30 dieną susirinks Kaune. Liepos 6-7 dienomis jie svečiuose sužais dvejas draugiškas rungtynes su Anglijos krepšininkais. Liepos 10 dieną rezervinė komanda išskris į Kiniją, kur sužais penkerias rungtynes su Kinijos klubais ir rinktine. 

Lietuvos rezervinei rinktinei vadovausiantis Robertas Kuncaitis sakė, kad iš rezervinės komandos žaidėjų po viešnagės Kinijoje prie pagrindinės rinktinės gali prisijungti 2-3 žaidėjai. Tarp jų gali būti ir pastaruoju metu jokioje komandoje nežaidžiantis Arvydas Macijauskas. "Jo galimybės patekti į pagrindinę rinktinę visai realios. Viskas jo rankose", - teigė R. Kuncaitis. Anot jo, A. Macijauskas su rezervine rinktine vyks į Angliją, o po to bus sprendžiama dėl jo vykimo į Kiniją. 

R. Kuncaitis sakė, kad dėl traumos rezervinėje rinktinėje nebus vidurio puolėjo Sauliaus Kuzminsko. 

Pasaulio vyrų krepšinio pirmenybės Turkijoje vyks rugpjūčio 28 - rugsėjo 12 dienomis. Čempionate dalyvaus 24 komandos. Lietuviai žais D grupėje Izmyre kartus su Libano, Prancūzijos, Ispanijos, Kanados ir Naujosios Zelandijos komandomis.
ELTA 
Į viršų