Aušra LAURINKIENĖ 

Kiekvienais metais gegužės 1-ąją į Jelgavą (Latvija) skuba irkluotojai iš Latvijos, Estijos bei Lietuvos. Varžybose dėl Baltijos šalių pavasario taurės rungiasi ne tik pradedantieji, bet ir nemažai žinomų bei garsių irkluotojų – pasaulio čempionatų bei olimpinių žaidynių dalyviai.

Kaip kiekvienais, taip ir šiais metais  jaunučiai, vaikai ir veteranai irklavo du kilometrus, jauniai, moterys ir merginos – dvigubai ilgesnį  atstumą, o  vyrams ir jaunimui teko įveikti šešių kilometrų ilgio distanciją. Šiose varžybose savo jėgas išbandė ir septyni Šiaulių kanojininkai, treniruojami Artūro Navicko.

Maratono rezultatai

Anot „Šiaulių  naujienų” redakcijoje apsilankiusio trenerio, gegužės 1-ąją  vykęs Baltijos šalių baidarių ir kanojų irklavimo maratonas – pirmosios šių metų sezono varžybos. Iš šiauliečių geriausiai sekėsi ketvirtąją vietą užėmusiam Dominykui Murzui, tačiau vienintelis kanojų irklavimo treneris Šiauliuose tikina, kad šiuo metu iš jo auklėtinių perspektyviausias – Osvaldas Murza, užėmęs dešimtąją vietą. Puikiai padirbėjo ir kiti 1996 metais gimę bei jaunesni Saulės miesto irkluotojai. Nė metus treniruočių dar nelankantis Donatas Valteris Jelgavoje iškovojo šeštąją vietą, Deividas Ulpys buvo dešimtas, Edvinas Urbelis – vienuoliktas, vos porą mėnesių irklą į rankas paimantis Benjaminas Ušinskis – tryliktas, o Antanas Baikus – penkioliktas.

Savaitgalį  – pirmosios varžybos „namų  ežere” 

Artūro Navicko teigimu, gegužės 8-9 dienomis Šiaulių Talšos irklavimo bazėje vyks 2010 metų Lietuvos mokinių ir jaunių (gimusių 1992-1993 metais), jaunučių (gimusių 1994-1995 metais) ir vaikų (gimusių 1996 metais ir jaunesnių) baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybės, kurių tikslas – ne tik populiarinti ir plėtoti baidarių ir kanojų irklavimo sportą tarp mokinių, bet ir ugdyti mokinių sporto meistriškumą, skatinti juos sistemingai treniruotis ir tinkamai atstovauti savo kamandas šalies bei tarptautinėse varžybose.  
Į viršų