Aušra LAURINKIENĖ 

Šįvakar Šiaulių arenoje ir vėl bus karšta – 19.10 valandą čia prasidės tradicinės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo poros išardyti nesugebėjusių  „Šiaulių” krepšininkų ir didžiausią pažangą šį sezoną padariusios Utenos „Juventus” komandos pirmoji bronzinės serijos akistata.

Varžovų  gretose – gerai pažįstami veidai

Jau rašėme, kad mažajame finale „Šiaulių” ekipa iki trijų pergalių  kausis su pirmąsyk klubo istorijoje mažajame finale žaisiančia komanda, kurios garbę gina visiems puikiai pažįstami krepšininkai - anksčiau Saulės miesto garbę gynę D. Pakamanis, Ž. Urbonas, T. Gaidamavičius, Š. Vėlius ir V. Praškevičius.  Primename, kad Utenos ir mūsų miesto komandos šį sezoną buvo susitikusios du kartus ir abi pergales iškovojo šiauliečiai. Namuose jie triumfavo rezultatu 84:74, o Utenoje įveikė varžovus 21 taško persvara – 92:71.

Prieš  daugelį svarbių rungtynių visagalio interneto platybėse jų baigtis prognozuojantys krepšinio ekspertai atsakė į  LKL oficialioje internetinėje svetainėje užduotą klausimą „Ar bus intriguojantis LKL mažasis finalas tarp „Šiaulių” ir „Juventus” komandų?” Vakar rašėme, kad gegužės 3-iosios vidurdienį buvo atsakę 76 oranžinio kamuolio sporto šakos gerbėjai. Dauguma (39 proc.) pasirinko atsakymo variantą „Tikiuosi, nors čia favoritas aiškus”, 21 krepšinio aistruolis (28 proc.) pažymėjo variantą „Taip, labai!”, vienu atsakiusiųjų mažiau (26 proc.) tiki, kad šiauliečiai bronzą nuskins lengva ranka ir pasirinko atsakymo variantą „Ne, nes viena iš komandų gerokai stipresnė” ir tik 5 balsavusieji (7 proc.) LKL mažojo finalo rungtynių eigos prognozuoti nesiryžta ir pažymėjo atsakymą „Sunku pasakyti”.

Buvę  „Juventus” žaidėjai prognozuoja „Šiaulių” triumfą 

„Trečiadienį prasidėsianti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo serija sulauks ne tik krepšinio mėgėjų dėmesio. Prie televizorių ekranų prilips ir būrys buvusių „Juventus” krepšininkų, kurie stebės buvusios komandos žaidimą ir sirgs už buvusius bendraklubius, - rašoma oficialioje uteniškių klubo svetainėje internete. - Nors visi kalbinti buvę „Juventus” ekipos krepšininkai mažajame finale prognozuoja „Šiaulių” ekipos triumfą, vienintelis Raimondas Ambrulaitis teigė širdies gilumoje tikįs, jog uteniškiai gali pateikti sensaciją ir pasidabinti trečiosios vietos apdovanojimais”.

Joniškio „Delikateso”  gretose žaidžiantis Saulius Raziulis, nepaisant to, kad „Juventus”  - jo buvusi ekipa, Saulės miesto klubui prognozuoja lengva triumfą:  „Šiauliai” pastaruoju metu žaidžia labai gerai. Pusfinalyje jiems pritrūko nedaug iki didžiulės sensacijos - pergalės prieš „Žalgirį”. Šiauliečiams tiesiog pristigo psichologinių jėgų, nes pabaigoje komanda paprasčiausiai išsigąsdavo, jog gali nugalėti „Žalgirį” ir pralaimėdavo. „Juventus” komandos žaidimas su Klaipėdos „Neptūnu” nepaliko didesnio įspūdžio. Žaidžiant su akivaizdžiai silpnesniu varžovu, kuris neturėjo kelių pagrindinių žaidėjų, pergalė buvo išvargta. Be to, neaišku, kiek po traumos spės atsigauti Virginijus Praškevičius. Manau, jog šį kartą „Šiauliai” seriją laimės rezultatu 3:0”.

Šiuo metu Molėtų „Ežerūno-Kario” komadoje žaidžiantis Raimondas Ambrulaitis neabejoja, kad „Juventus” laimės bent vienerias rungtynes ir prognozuoja šiauliečių triumfą serijoje iki trijų pergalių rezultatu 3:1. Tokią pat serijos baigtį mato ir kitas buvęs „Juventus” ekipos atstovas, užsivilkęs Molėtų ekipos marškinėlius, Marius Kugauda, Neastvedo „Team FOG” krepšininkas Karolis Kalvaitis bei Kopenhagos SISU komandos garbę ginantis Mindaugas Kalvelis.

Kur kas atkaklesnės kovos tikisi Radviliškio „KK Radviliškis” žaidėjas Žilvinas Kuklierius: „Pagrindiniu uteniškių koziriu turėtų tapti Žydrūno Urbono, Tomo Gaidamavičiaus, Dariaus Pakamanio ir Virginijaus Praškevičiaus ketvertas, nes šie žaidėjai yra puikiai susipažinę su Antano Sireikos vadovaujamos komandos specifika. Manau, kad „Šiauliai” laimės seriją rezultatu 3:2”, - sakė anksčiau Utenos klubo garbę gynęs krepšininkas.
Į viršų