Aušra LAURINKIENĖ 

Šeštadienis „Šiaulių” futbolo klubo mylėtojams buvo ypatingas. Nuo pat sezono starto išvykose žaidusi ekipa pagaliau išbėgo ir į miesto savivaldybės stadioną, kuriame susitiko su paskutinę akimirką į A lygos traukinį įšokusia Vilniaus „Vėtra”. Tiesa, šiauliečiams nepavyko savų žiūrovų akivaizdoje išplėšti pergalės, tačiau triumfo skonio nepajuto ir svečiai – akistata baigėsi lygiosiomis rezultatu 0:0.

Kaip ir prieš  šias rungtynes, taip ir po jų, abi ekipos turnyrinėje lentelėje yra visai greta. „Šiauliai“ savo sąskaitoje turi dešimt, o vilniečiai – devynis taškus.

Iš  aikštės – į ligoninę 

Gegužės 1-osios rungtynių „pagrindinis švilpukas” Saulius Atmanavičius toleravo grubų žaidimą, tad nenuostabu, jog net trims futbolininkams prireikė medikų pagalbos.

Pirmajame kėlinyje traumų išvengę žaidėjai vėliau krito vienas po kito. Pirmasis traumą patyrė „Šiaulių” saugas Edvinas Jasaitis. Po keitimo vos dvi minutes aikštėję praleidęs futbolininkas pirmos atakos metu sulaukė stipraus smūgio į kairės kojos čiurną, po kurio iš skausmo ant žemės raitęsis E. Jasaitis komandos draugams padėti jau nebegalėjo.

Vėliau aikštelę  palikti priverstas buvo ir sostinės ekipos legionierius iš Gruzijos Vladimiras Gogberašvilis, kuriam grumtynių metu buvo prakirsta lūpa. Nuvežus futbolininką į ligoninę paaiškėjo, kad lūpai sukabinti prireikė net septynių dygsnių.

Trečiasis traumą patyrė „Vėtros” vartininkas Mantas Galdikas, kuriam diagnozuotas smegenų sukrėtimas. Vilniaus futbolo klubo žaidėjas nukentėjo kai šiaulietis Viktoras Raskovas bandė į vartus dar kartą pasiųsti vartininko atmuštą kamuolį. Deja, „Šiaulių” puolėjas, spirdamas į kamuolį, kliudė „Vėtros” vartų sargo galvą.

Šiaulių stadioną pavadino bulvių lauku

Po rungtynių vyriausiasis „Šiaulių” treneris Deivis Kančelskis sakė: „Pirmąjį kėlinį turėjome persvarą, tačiau vėliau viskas pasikeitė. Manau, kad prasta aikštės kokybė neleido mums pademonstruoti tokį futbolą, kokį galėtume. Apskritai galiu teigti, kad rezultatas atspindi mačo eigą. Tiesa, namuose norėjosi iškovoti tris taškus... Vyrai stengėsi iš visų jėgų”.

„Vėtros” komandos strategas Virginijus Liubšys paantrino Saulės miesto treneriui: „Rungtynės buvo lygios. Progų pasižymėti turėjome ir mes, ir aikštės šeimininkai. Labai prastą įspūdį paliko Šiaulių savivaldybės stadiono būklė. Tokioje aikštėje, kurią drąsiai būtų galima pavadinti bulvių lauku, žaisti dar neteko. Čia tiesiog neįmanoma demonstruoti geriausio žaidimo. Tai „koją kišo” ne man, o abiejų ekipų futbolininkams. Kiek svečiavausi Šiauliuose, tokios baisios aikštės dar neteko matyti”, - pabrėžė Vilniaus klubo treneris.

Broliai – skirtingose barikadų  pusėse

 „Šiaulių” saugas Tautvydas Eliošius, aikštelėje susitikęs su „Vėtros”  komandoje žaidžiančiu metais vyresniu broliu Tadu, po mačo sakė: „Manau, kad su stipriais varžovais žaidėme lygiai ir niekuo nenusileidome. Mums tik pritrūko sėkmės. Žaisti prieš brolį – labai smagu. Tai suteikia papildomos motyvacijos. Prieš mačą apie būsimą akistatą nekalbėjome, tačiau po rungtynių aptarėme vienas kito žaidimą”. Paklaustas, ko reikia, kad jis žaistų startinėje komandos sudėtyje, futbolininkas atsakė: „Pasitikėjimo savo jėgomis. Gaunu progų, bet jų neišnaudoju. Tikiu, kad laikui bėgant pasieksiu gerų darbo rezultatų”.

Komandų  sudėtys

„Šiauliai”: P. Naglis, V. Lapeikis, T. Kančelskis, D. Lunskis, E. Pšelenskis, V. Šilėnas, E. Jasaitis, K. Gusočenko, I. Kozlovas, T. Eliošius, M. Kuklys, T. Birškys, V. Viktoravičius ir V. Raskovas.

„Vėtra”: M. Galdikas, P. Valinčius, A. Jankauskas, A. Veikutis, A. Usachev, V. Borovskij, T. Ražanauskas, V. Gogberashvilis, M. Stanaitis, R. Vėževičius, A. Žulpa, T. Eliošius, A. Rimkevičius ir A. Lyakh.

Į viršų