Aušra LAURINKIENĖ 

Šįvakar Šiaulių arenoje bus karšta kaip niekada – 19.15 valandą čia prasidės antrosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynės su Kauno „Žalgiriu”.

Versis be Vytauto Šarakausko

Deja, šiauliečiams šįvakar padėti negalės BBL mažajame finale kojos traumą patyręs Vytautas Šarakauskas. Pats krepšininkas „Šiaulių naujienoms”  sekmadienį sakė, kad po akistatos su latviais koja buvo ištinusi, o gydytojai konstatavo čiurnos raiščių patempimą ir privertė savaitę paatostogauti. Po metų pertraukos Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionų titulą susigrąžinusiam klubui įkąsti bandysiantys šiauliečiai prieš mačą turėtų būti apdovanojami BBL bronzos medaliais bei 10 tūkstančių eurų piniginiu prizu.

Pirmoji dvikova: „Žalgiris” vos išnešė sveiką  kailį 

„Maniau, kad laimėsime”, - po pirmos LKL pusfinalio dramatiškos kovos, kuri baigėsi „Žalgirio” pergale rezultatu 83:81 (23:21, 20:15, 15:22, 25:23) sakė „Šiaulių” treneris Antanas Sireika. Nenuostabu - taikliu dvitaškiu rungtynes pradėję jo auklėtiniai varžovams nuolat lipo ant kulnų, o pastariesiems kiek atitrūkus – netrukus užkamšydavo visas skyles. Prieš lemiamą kėlinį krepšinio sirgaliai dramatišką įvykių eigą stebėjo sulaikę kvapą (58:58). D. Gailius pelnė penkis taškus iš eilės, leisdamas svečiams įgyti penkių taškų pranašumą (63:58). M. Kalnietis netrukus atsakė tolimu metimu (61:63), tačiau puldami šiauliečiai ir toliau darbavosi pavydėtinai tiksliai (68:61). Po „Žalgirio” trenerio sušaukto pasitarimo aikštelės šeimininkai „sustygavo” savo žaidimą ir netrukus išsiveržė į priekį – 83:79. „Šiauliai” sugebėjo skirtumą sušvelninti (81:83), bet, kaip skelbiama šiauliečių klubo portale, viltis pakovoti dėl pergalės sužlugdė ginantis neatkovotas kamuolys.

Nesudėjo ginklų 

 „Gražu, kad halėje buvo žmonių tiek, kaip per Eurolygos rungtynes. „Šiauliai” stengėsi neapvilti tų žiūrovų, kovojo, gaila, kad toks finišas. Kaip žaidėme visą sezoną, taip ir šiandien. Nesudėjome ginklų, kovėmės, bet žalgiriečiai buvo meistriškesni, todėl pelnytai laimėjo. Kas lėmė „Žalgirio” pergalę? Jeigu Martynas Pocius pataikė tritaškį nuo lentos, tai mūsų Derrickas Low prašovė būdamas visai laisvas, - vienas metimas viską lėmė. Marius Prekevičius pripažino, kad neužteko jėgų prasižengti. Matyt, pakirto apmaudas, kai Dainius Šalenga atsikovojo kamuolį puolime”, - po pirmųjų LKL pusfinalio rungtynių sakė „Šiaulių” treneris Antanas Sireika.

Žalgiriečių trenerio pyktis

Tuo tarpu vos sveiką kailį iš šiauliečių gniaužtų išnešusio „Žalgirio” strategas Darius Maskoliūnas per spaudos konferenciją neslėpė pykčio: „Greičiausiai tik mes, treneriai, ir keli žaidėjai supratome, kad „Šiauliai” yra kito lygio komanda nei „Rūdupis”. Sunku paaiškinti, kaip kai kurie negali susikaupti LKL pusfinalio rungtynėms. Planas, kaip ruošėmės gintis, nesuveikė absoliučiai - per visas rungtynes gal tik 3-5 minutes gynėmės taip, kaip privalome. Taip bus tas tris minutes rungtynių pabaigoje, kai jau degė „subinės”. Mums kažkiek ir sekėsi, nors šiandien nebuvome verti pergalės. Atrodo, antradienį buvome visi švieži, o šiandien – lyg nuleistomis padangomis. Kai kurie žaidėjai išbalę - tarsi prieš NBA komandą žaistų. Blogiau žaisti, ir tai bent toks pliusas, kad galime iš to pasimokyti. Manau, kad kitas rungtynes mes žaisime žymiai geriau”.  
 
Į viršų