Aušra LAURINKIENĖ 

„Šiaulių” krepšinio klubas praneša, kad komandą papildė 19 metų 205 cm ūgio puolėjas Julius Jucikas. Pastaruosius sezonus Nacionalinėje krepšinio lygoje (MKL) „Šilutės” komandos garbę galingais dėjimais varžovų krepšius drebinęs aukštaūgis tikina, kad sulaukęs „Šiaulių” pakvietimo nedvejojo: „Nesvarsčiau, nes nebuvo ir ką svarstyti. Čia man atsiveria didžiulės galimybės”.

Diską  iškeitė į krepšinio kamuolį 

„Su šiuo perspektyviu aukštaūgiu pasirašytas ilgalaikis kontraktas. Prieš kelerius metus perspektyviu disko metiku laikytas šilutiškis pastarąjį sezoną aikštėje praleisdavo po beveik 21 minutę, pelnydavo po 9,9 taško ir sugriebdavo po 4,8 kamuolio. Priešpaskutinę vietą užėmusi „Šilutė” kovėsi išlikimo serijoje, kurioje Juliaus Juciko rezultatai buvo geresni - po 13,3 taško ir 5 atkovotus kamuolius per 21 minutę”, - rašoma oficialioje „Šiaulių” svetainėje internete.

Dvejus metus disko metimo treniruotes lankęs krepšininkas neslepia, kad lengvosios atletikos treneris turėjo vilčių, jog aukštaūgis gali pasiekti aukštumas, tačiau jam arčiau širdies – krepšinis. Prieš trejus metus „Šilutės” krepšinio klubo pakalbintas Julius Jucikas iškart metė disko metimą ir išbėgo į krepšinio aikštelę.

Manė, kad bus labai sunku

Dabar, tapęs vienos iš geriausių šalies krepšinio komandų nariu, šilutiškis džiaugiasi: „Labai šiltai mane sutiko ir treneris, ir komandos draugai. Iš tikrųjų maniau, kad bus labai sunku ištverti didžiulius fizinius krūvius, bet pasirodo, kad be reikalo bijojau - nėra taip sunku”. Paprašytas įvardyti savo pranašumus ir trūkumus, krepšininkas kuklinosi: „Privalumo įvardyti, ko gero, negalėčiau nė vieno, nes tobulinti reikia viską - ir mąstymą aikštėje, ir kamuolio varymo techniką, ir metimą. Žodžiu, reikia klausyti trenerių, stengtis iš paskutiniųjų ir dirbti”.  
Į viršų