Odeta JANULYTĖ 

Šiaulių futbolo akademijos ir didžiausio Estijos vaikų futbolo klubo FC „Santos” glaudaus bendravimo ir bendradarbiavimo dėka du Šiaulių FA-98 komandos žaidėjai – Dominykas Kubilinskas ir Rokas Lekiatas bei jų treneris Renatas Vestartas buvo pakviesti į trijų dienų stovyklą Tartu mieste (Estija).

Uždirbo septynis įvarčius

Futbolo stovyklos metu mieste taip pat vyko ir tradicinis „Tartu Cup” („Tartu taurė”, - aut. past.) futbolo turnyras, kuriame dalyvavo komandos iš Latvijos, Estijos, Lietuvos, Suomijos, Rusijos ir Baltarusijos. Tiesa, Šiaulių futbolo akademijos auklėtiniai šiame turnyre gynė šeimininkų FC „Santos” komandos garbę ir jos sudėtyje, anot trenerio, sužaidė šešias gero lygio rungtynes bei pelnė septynis įvarčius. D. Kubilinskas estų komandai uždirbo keturis, o R. Lekiatas pasižymėjo triskart.

Ateityje – intensyvus bendradarbiavimas

Į Šiaulius sugrįžęs ŠFA treneris Renatas Vestartas „Šiaulių naujienoms” pasakojo, kad žaidėjų „mainus” su kolegomis iš Estijos pabandė pirmą kartą: „Rezultatu liko patenkintos abi pusės. Pagrindinė šių mainų nauda – išgaunama maksimali žaidėjų koncentracija treniruojantis ir žaidžiant varžybas. Vaikai pildo futbolo žinių bagažą, yra priversti prisitaikyti prie kitos komandos braižo ir trenerio reikalavimų. Po šios išvykos abi pusės sutarė ateityje intensyviau vykdyti tokio pobūdžio bendradarbiavimą – mūsų komandos perspektyviausi ir labiausiai per treniruotes besistengiantys žaidėjai dalyvaus FC „Santos” rengiamose treniruočių stovyklose, tuo tarpu į Šiauliuose vyksiančias Šiaulių FA-98 treniruočių stovyklas atvyks vaikai iš Estijos klubo”, - džiaugėsi strategas.  
Į viršų