Odeta JANULYTĖ 

Rygoje (Latvijoje) vykusiame septynioliktajame tarptautiniame laisvųjų imtynių  turnyre žymaus latvių imtynininko K. Kundzino taurei laimėti dalyvavo 230 atletų iš Suomijos, Estijos, Lietuvos ir Latvijos, savo jėgas išbandžiusių net penkiolikoje svorio kategorijų.

Mūsų  šalies atstovai čempionate demonstravo aukštą klasę ir nuskynė net šešis apdovanojimus. Raseinių ir Kelmės imtynininkai nuskynė po du, o Klaipėdos ir Šiaulių – po vieną medalį. Nugalėtojų taurė atiteko patiems šeimininkams – K. Kundzino sporto mokyklos auklėtiniams.

Iš šiauliečių  geriausiai sekėsi „Atžalyno” sporto mokyklos trenerio Jono Kemzuros auklėtiniui Mindaugui Bužinskui, startavusiam sunkesnėje nei šimto kilogramų svorio kategorijoje. „Nors imtynininkas sveria vos šimtą kilogramų, jam teko galynėtis su kur kas „didesniais” varžovais, - pasakojo šiauliečio treneris. – Nepaisant to, Mindaugas, praleidęs į priekį Vladimirą Vinslovą ir nugalėjęs K. Dimitrocenko, A. Abolins bei B. Serikovą iš Latvijos, pelnė antrosios vietos apovanojimą”.

Jau šiandien Šiaulių „Atžalyno” sporto mokyklos laisvųjų  imtynių atstovai kovos Pagėgiuose vyksiančiose jaunučių-moksleivių  varžybose.  
 
Į viršų