Odeta JANULYTĖ

Balandžio 10-11 dienomis Marijampolėn traukė stipriausi šalies vyrai. Nenuostabu, čia įvyko svarbiausios Lietuvos jėgos trikovininkų  varžybos - Lietuvos jėgos trikovės čempionatas. Savo sugebėjimus Suvalkijos sostinėje demonstravo ir Ragainės pagrindinėje mokykloje sportuojantys Šiaulių jėgos trikovininkai.

Naujas rekordas ir įvykdytas Elito sportinis normatyvas

Anot Saulės miesto komandos vadovo ir trenerio Edvardo Kryževičiaus, išvyka buvo labai sėkminga: „Pirmą kartą jėgos trikovės istorijoje komandoje - trys elito klasės sportininkai ir vienas sporto meistras. Net keturi iš šešių ekipos narių iškovojo čempionų titulus”, - „Šiaulių naujienoms” pasidžiaugė treneris. 

Naują  Lietuvos jaunimo rekordą, 615 kilogramų sumą, pasiekė sporto meistras Zigmas Kryževičius. 67,5 kilogramų svorio kategorijoje sportininkas pritūpė su štanga, sveriančia 220 kilogramų, atkėlė nuo pakylos 240 kilogramų ir nuo krūtinės gulėdamas išstūmė 155 kilogramus. 7,5 kilogramo sunkesnėje svorio kategorijoje (75 kg) puikiai pasirodė kitas šiaulietis Aurimas Artimavičius. Kaip dienraščiui pasakojo treneris, jis ne tik įvykdė Elito sportinį normatyvą, bet ir nugalėjo Lietuvos rinktinės narį, daugkartinį Lietuvos čempioną ir rekordininką Dainių Juodgudį. Stirpuolio rezultatas – 692,5 kilogramo (260kg + 165 kg  + 267,5 kg ).

Bendrakomandinėje įskaitoje – antri

Saulės miesto garbę taip pat gynęs Arūnas Jasmontas 100 kilogramų svorio kategorijoje surinko 852,5 kilogramo (330 kg + 210 kg + 312,5 kg) ir savo priešininkams nepaliko jokių vilčių pergalei. Trenerio E. Kryževičiaus teigimu, Arūno pasiekimas – ketvirtas rezultatas absoliučioje įskaitoje. Kitam Šiaulių trikovininkui Linui Palivonui teko paplušėti kovojant su marijampoliečiu Aivaru Andriušaičiu. Laimė, 910 kg ( 340 kg + 245 kg + 325 kg ) surinkęs Linas nugalėjo mažesnį patirties kraitį turintį varžovą ir absoliučioje įskaitoje liko trečias.

„Įdomu tai, kad čempionate taip pat dalyvavęs Lietuvos galiūnas Vidas Blekaitis su puikiu rezultatu (380kg + 250kg + 360 kg) nesugebėjo įveikti absoliutaus nugalėtojo marijampoliečio Audriaus Vosyliaus (330kg + 270kg + 330kg ). Pastarasis laimėjo, nes... buvo tik penkiasdešimčia kilogramų lengvesnis, - nuostabos neslėpė E. Kryževičius. - Dar reikėtų paminėti, kad komandinius taškus uždirbo ir 75 kilogramų svorio kategorijoje penktąją vietą užėmęs Mantas Barauskas, ir Mindaugas Tijunaitis, 110 kilogramų svorio kategorijoje likęs ketvirtas.

„Šiauliečiai, tik vienu taškeliu nusileidę netikėtai nugalėjusiems Joniškio sportininkams, bendrakomandinėje įskaitoje liko antri ir gerokai aplenkė Marijampolės bei Kauno atstovus. Dabar mūsų nugalėtojų laukia Europos ir pasaulio čempionatai”, - auklėtiniais džiaugiasi treneris.  
Į viršų