Odeta JANULYTĖ

Šeštadienį  Šiaulių Universiteto salėje vyko 2010 metų Žemaitijos senjorų salės futbolo pirmenybių finalinės varžybos.

Varžėsi keturios ekipos

Dėl 2010 metų  Žemaitijos senjorų salės futbolo pirmenybių nugalėtojų vardo rungėsi keturios komandos. Be septyniolikta taškų surinkusios Žagarės ir Šiaulių ekipų į finalinį etapą taip pat pateko Telšių (28 taškai) bei Kretingos (22 taškai) senjorai. Šiaulių Universiteto sporto salėje  pirmajame pusfinalyje susitiko Šiaulių ir Žagarės komandos, o prabėgus valandai susitiko Telšių ir Kretingos ekipos.

Primename, kad paskutiniame senjorų salės futbolo etape Žagarės senjorų  komanda nugalėjo „Telšių-2” ekipą, o paskutinėse varžybose rezultatu 5:4 įveikė savo lentelės kaimynus iš Tauragės ir iškovojo kelialapį į finalinį etapą. Šiaulių senjorai Telšiuose taip pat laimėjo dvejus mačus, įveikdami abi Telšių komandas, tad su 29 taškais užėmė pirmąją turnyrinės lentelės vietą. Penktą pirmenybių poziciją užėmė Tauragės (13 tšk.) senjorai. Šešti liko Kuršėnų (7 tšk.) žaidėjai, o septintoji vieta atiteko antrajai Telšių (2 tšk.) komandai.

2010 m. Žemaitijos senjorų salės futbolo pirmenybės vyko dviem etapais. Iš  pradžių septynios pirmenybėse dalyvavusios komandos sužaidė tarpusavyje po dvi rungtynes, po kurių paaiškėjo finalinių varžybų dalyvės - Šiaulių komanda surinko 29 tšk., Telšių 28 tšk., Kretingos 22 tšk. ir Žagarės 17 tšk.

Nugalėtojai ir prizininkai

Pusfinalyje Šiaulių senjorų komanda rezultatu 3:0 įveikė Žagarės komandą, o Telšių senjorai 3:1 nugalėjo Kretingą. Kovoje dėl trečiosios vietos Kretingos senjorų komanda (vadovas V. Burba) 3:1 nugalėjo Žagarės senjorus (vadovas R. Butautis), o šeimininkai šiauliečiai (vadovas A. Stecenka) atkaklioje dvikovoje dėl nugalėtojų titulo 5:3 įveikė Telšių senjorų komandą (vadovas K. Šilinis). Šiaulių apskrities futbolo federacija informuoja, kad nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Telšių apskrities futbolo federacijos taurėmis, diplomais ir medaliais. Komandų geriausių žaidėjų prizais apdovanoti V. Daniličevas (Šiauliai), V. Vasiliauskas (Telšiai), A. Žilinskas (Kretinga) ir V. Kriščiūnas (Žagarė). 
Į viršų