Juozas GINKUS

„Šiaulių“ krepšininkai – jau LKL pusfinalyje. Tokią teisę mūsų miesto ekipa iškovojo antrąkart ketvirtfinalyje sutriuškinusi Panevėžio „Techasą“ rezultatu 70:107. Nors reguliariajame čempionate Šiaulių ekipa buvo patyrusi pralaimėjimą prieš panevėžiečius, tačiau antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse panevėžiečiams nepadėjo net „savos sienos“, nes varžybų baigtis jau buvo aiški po trečiojo kėlinuko. Prognozuojama, kad pusfinalyje „Šiauliai“ susikaus su Kauno „Žalgiriu“. Žinoma, jeigu kauniečiai ketvirtfinalyje įveiks Prienų „Rūdupį“. Pusę darbo žalgiriečiai jau atliko: pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse sutrypė „Rūdupį“ 89:54.

Prieš  rungtynes nesiilsėjo

Buvo manančių, kad prieš  atsakingas ketvirtfinalio rungtynes nereikėjo išleisti dviejų  „Šiaulių“ ekipos krepšininkų žaisti Lietuvos studentų  krepšinio lygos finalinėse kovose. Deividas Gailius žaidė Šiaulių  universiteto komandoje, o Arvydas Šikšnius atstovavo Mykolo Romerio universitetui. Studentų turnyro finale žaidusiai A. Šikšniaus ekipai nepavyko įveikti Vytauto Didžiojo universiteto komandos. Nors „Šiaulių“ krepšininkas pelnė 13 taškų, tačiau Vytauto Didžiojo universiteto žaidėjai buvo žymiai pajėgesni ir laimėjo rezultatu 88:108. D. Gailiaus atstovaujama Šiaulių universiteto ekipa rungtyniavo mažajame finale. D. Gailius tapo šių varžybų favoritu: 22 minutes pelnė net 42 taškus ir buvo rezultatyviausias aikštelėje. Šiaulių universitetui atiteko trečioji vieta. Kai kas baiminosi, jog už studentų ekipas rungtyniaujantys „Šiaulių“ žaidėjai galėjo pervargti arba patirti traumas.  

Panevėžio komandai teko verstis be savo ekipos pagrindinio žaidėjo Laimono Lukoševičiaus. Kelio traumą patyręs krepšininkas tikėjosi Panevėžyje žaisti prieš Šiaulių ekipą, tačiau skausmas neatlėgo, todėl sportininkas aikštelėje nepasirodė.

Rungtynių  baigtis paaiškėjo trečiajame kėlinyje

Rungtynių pradžia klostėsi šiauliečių naudai 25:14 (8 min.). Panevėžiečių ekipoje aktyviausiai žaidė buvęs „Šiaulių“ komandos žaidėjas Vaidotas Volkus, kuris per pusantro kėlinio pataikė 3 tritaškius. Antrajame ketvirtyje iniciatyvą trumpam buvo perėmę „Techaso“ krepšininkai, kurie ne tik pasivijo svečius, bet Karoliui Petrukoniui pataikius baudos metimus ir išsiveržė į priekį 38:37 (17 min.). Šiauliečiai nepalūžo ir antrąjį kėlinuką baigė pirmaudami trimis taškais (48:45).

Po didžiosios pertraukos panevėžiečiai padarė keletą klaidų, o šiauliečiai žaidė kaip iš natų. Rungtynių atkarpą laimėję rezultatu 25:2 šiauliečiai atsiplėšė nuo varžovų dideliu skirtumu - 77:51 (29 min.). Sugniuždyti Panevėžio komandos krepšininkai neberado jėgų sugrąžinti intrigą, todėl ketvirtasis kėlinys jau nieko nebelėmė.

Komentarai po rungtynių

„Jie mus po pertraukos tiesiog sušaudė. Ir visur - tiek greitajame, tiek poziciniame puolime“, - po rungtynių kalbėjo Panevėžio komandos strategas Gintaras Leonavičius.

„Vyrai padarė išvadas, antroje dalyje atsikratė įtampos ir parodė, kad dabar esame pasiekę puikią formą“, - savo auklėtinių žaidimu džiaugėsi „Šiaulių“ ekipos treneris Antanas Sireika.

„Nesitikėjau, kad laimėsime tokiu dideliu skirtumu, maniau, kad kova vyks taškas po taško iki pat finalinės sirenos. Iš pradžių mes patys buvome susikaustę, bet geresnis žaidimas ginantis ir kelios greitos kontratakos padėjo atsipalaiduoti. Panevėžiečius, manau, kaustė psichologinė našta - jie nebeturėjo, kur trauktis“, - sakė Arvydas Šikšnius.

„Šios rungtynės buvo Deivido šou LSKL finale pratęsimas. Prieš rungtynes buvo įvairių minčių, ar nepakenks išvakarėse vykę studentų lygos finalai, bet atrodo, kad kaip tik atpalaidavo“, - džiaugėsi Mindaugas Kuzminskas.

Statistika

Panevėžio „Techasas“  – „Šiauliai“ 70:107 (21:26, 24:22, 7:32, 18:27).

„Techasui” taškų pelnė: V. Volkus 18 (4 iš 8 trit., 8 atk. kam.), R. Streikus 14, K. Petrukonis 13, T. Černeckis 10, E. Ežerskis 7, G. Maceina 6 (5 rez. perd.), T. Buinauskas 2;

„Šiauliams“: M. Kuzminskas 22 (8 iš 13 dvit., 4 per. kam.), A. Šikšnius 18 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), M. Žukauskas 17 (6 iš 7 dvit., 6 atk. kam.), D. Gailius 16, D. Low 15 (7 rez. perd.), R. Grafas 12, M. Prekevičius 7 (M. Gulbis, V. Pauliukėnas, V. Šarakauskas). 
 
Į viršų