Sofija SIPAVIČIŪTĖ 
Nesunkia pergale praėjusį savaitgalį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį  čempionatą užbaigusi „Šiaulių” krepšinio komanda balandžio 9-ąją namuose sužais pirmąjį ketvirtfinalio mačą. Šiandien 18 valandą su Panevėžio „Techasu” Šiaulių arenos aikštelėje susitiksiantys Saulės miesto taikliarankiai – neabejotini dvikovos favoritai.

Permainingas žaidimas

Reguliaraus sezono nugalėtoja tapo Vilniaus „Lietuvos ryto” komanda. Jau rašėme, kad šeštadienį namuose ji rezultatu 90:81 nugalėjo Kauno „Žalgirį” ir įgijo aikštės pranašumą atkrintamosiose varžybose. „Lietuvos rytas” ketvirtfinalyje susitiks su kitu sostinės klubu – aštuntu likusiu „Perlu”, o antrąją vietą užimantis „Žalgiris” ketvirtfinalio etape egzaminuos septintojoje vietoje likusį Prienų „Rūdupį”. Kita ketvirtfinalio kova vyks tarp ketvirtąją vietą užėmusio Utenos „Juventus” klubo ir Klaipėdos „Neptūno” komandos.

Primename, kad pasibaigus reguliariajam sezonui Aukštaitijos sostinės krepšininkai, su 11 pergalių ir 13 pralaimėjimų, užėmė šeštąją LKL turnyrinės lentelės vietą. Tuo tarpu 19 kartų per 24 rungtynes varžovus palaužę „Šiauliai” tradiciškai liko treti. Šį sezoną „Techasas” su Šiaulių miesto atstovais buvo susitikę jau du kartus. Pirmajame rate Šiauliuose gruodžio 4-ąją panevėžiečiai pralaimėjo net 58:120, o antrajame rate Panevėžyje vasario 5-ąją šiauliečiai iš „Cido” arenos buvo priversti išeit nuleidę galvas - „techasiečiai” netikėtai įveikė Antano Sireikos auklėtinius rezultatu – 79:71.

Sulauksime staigmenų?

Jau minėta, kad „Šiaulių” ir „Techaso” poros favoritais laikomi Šiaulių  komandos krepšininkai, tačiau negalima žinoti, kokių staigmenų  gali pateikti „Techaso” aukštaūgiai. Panevėžiečiai į  atkrintamąsias varžybas pateko po metų pertraukos - praėjusį sezoną jie liko už atkrintamųjų varžybų borto. Visą sezoną „Techaso” komandą kankino traumos, tad dažnai tekdavo žaisti vos 7-8 krepšininkams. Jų gretose galima išskirti tuos, kurie varžovams pridaro daugiausia nemalonumų. Tai – po 14,8 taško pelnantis E. Ežerskis, po 14,4 taško per kiekvienas rungtynes vidutiniškai uždirbantis L. Lukoševičius bei po 12,6 taško pelnantis V. Volkus.

Visagalio interneto platybėse jau apstu įvairaus plauko krepšinio ekspertų prognozių, kurių verdiktas – nenuginčijamas „Šiaulių” triumfas serijos iki dviejų pergalių rezultatu 2:0. Panevėžiškiams teks gerokai paplušėti, o į areną susirinkusiems sirgaliams – audringai palaikyti „Šiaulių” komandos krepšininkus.

Mintys prieš  svarbiausią etapą

Skaudžiu pralaimėjimu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną baigusios Panevėžio „Techaso“ komandos vyriausiasis treneris Gintaras Leonavičius per daug nesikrimto dėl pralaimėjimo „Sakalams”  ir pripažino, kad užimta šeštoji vieta jį tenkina.

Anot stratego, tai, kad „Sakalai” žaidė savo malonumui, o ne dėl vietos turnyrinėje lentelėje – suteikė jiems šiokį tokį  pranašumą: „Ypač tai matėsi rungtynių pradžioje, kai mano vyrai žaidė susikaustę. Per šias rungtynes mes neįveikėme „Sakalų” gynybos. Dažnai gindamiesi jie išmušė mus iš vėžių. Tikriausiai daugelis su manimi sutiktų, kad jei „Techasas” būtų užėmęs ketvirtąją vietą, ji mums būtų buvusi per aukšta. Šeštoji vieta mums suteikia galimybę kovoti ne su „Lietuvos rytu” ar „Žalgiriu”, o su „Šiauliais”. Manau, ir žiūrovai, ir specialistai mūsų užimtą šeštąją vietą įvertins kaip gerą rezultatą. Aš patenkintas šia vieta”, – po nesėkmingų rungtynių džiaugėsi G. Leonavičius.

 „Tai buvo ramių rungtynių serijos antroji ir paskutinė dalis”, - po paskutinio reguliariojo sezono mačo su „Nevėžiu” šypsojosi treneris Antanas Sireika. Oficialioje „Šiaulių” krepšinio klubo internetinėje svetainėje rašoma, kad strategas neslėpė, jog būsimos kovos nebeleis ramiai žaisti: „To jau nebebus, nes mums liko tik atkrintamosios varžybos, svarbiausia sezono dalis. Aišku, sunku susikaupti tokiose rungtynėse, bet per pertrauką vyrai padarė išvadas. Per pirmus kėlinius smaginęsi ir devynis tritaškius pelnę svečiai buvo apraminti - antroje dalyje beįmetė du”, - sakė treneris.  
Į viršų