Juozas GINKUS
Pirmajame BBL ketvirtfinalio mače namuose skaudų pralaimėjimą prieš Tartu „Rock“ ekipą patyrusi „Šiaulių” komanda išvykoje atsitiesė. Praėjusį šeštadienį šiauliečiai Estijoje iškovojo pergalę rezultatu 69:62 (14:22, 22:11, 21:8, 12:21) ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą - 1:1. 
„Tartu neilgai džiaugsis saule - 14.30 val., kai prasidės rungtynės, estams ji nebešvies”, - rungtynių rytą pokštavo į saulėtą dangų pažvelgęs „Šiaulių” komandos gydytojas Eduardas Liutkus. Gydytojo prognozė buvo visiškai tiksli - ir į Estiją atėjusio pavasario saulė po rungtynių jau nebešvietė, o grįžti teko pliaupiant lietui.
 
Rungtynių pradžia - nesėkminga
 
Pirmajame ketvirtyje nebuvo panašu, kad komandos gydytojas prognozavo tiksliai - 9-ąją min. šeimininkai jau pirmavo dviženkle persvara - 22:12. Svečiai atsitiesė antrajame ketvirtyje, kai sutankinta ir pasiaukojanti svečių gyynyba visiškai suvaržė „Rock” snaiperius. „Šiaulių” puolimą išjudino tik pirmojo kėlinio pabaigoje aikštėje pasirodęs ir 8 taškus iš eilės pelnęs Derrickas Low. Antrajame ketvirtyje svečiai šovė pirmyn 10:0 ir po ilgokos pertraukos išsiveržė į priekį - 32:28 (18 min.). Nuo šios akimirkos „Rock” ekipa tik vijosi šiauliečius.
 
Po pertraukos šiauliečiai nemažino tempo - trečiąjį kėlinį pradėjo dar vienu spurtu ir pirmąsyk nutolo dviženkliu atstumu (44:33, 26 min.). Estai nenuleido rankų ir priartėjo iki 41:47 (27 min.). „Rock: sirgalius nutildė pavyzdinė svečių atkarpa - Arvydas Šikšnius įskraidino tritaškį, Mindaugas Kuzminskas įkrovė iš viršaus, tritaškį pridėjo Derrickas Low, o spurtą užbaigė dvitaškį pataikęs M. Kuzminskas (57:41). Per paskutiniąsias 10 minučių Tartu ekipa dar buvo pakilusi į lemiamą šturmą, priartėjo iki 60:65, bet šiauliečiai persvaros neišbarstė. 
 
„Šiauliams” daugiausia taškų pelnė D. Low (18), M. Kuzminskas (15) ir A. Šikšnius (11), "Rock" - T. Abernethy, S. Morrisonas ir J. Taltsas - po 12.
 
Lemiamas mūšis - antradienį
 
Svečiai šį mačą pradėjo nestandartiniu penketu - pagrindinį įžaidėją Derricką Low nuspręsta palikti ant atsarginių suolo, o jo vietą užėmė Marius Prekevičius. Vėlesni įvykiai parodė, kad ši taktika buvo teisinga, nes iniciatyvą turėję šeimininkai sutriko, vos aikštėje pasirodė ir 8 taškus iš eilės pelnė D. Low. „Norėjome įspėti varžovų užmačias, todėl taip modeliavome savo žaidimą. Kodėl? Tegul varžovai suka galvą”, - šyptelėjo „Šiaulių” treneris Antanas Sireika.
 
„Mes buvome labai gerai nusiteikę kovai. Nepasakyčiau, kad šios rungtynės mums buvo itin geros. Ne, bet mes labai mobilizavome savo pajėgas, visi pagirtinai kovojo“, – paklaustas, kas lėmė šiauliečių pergalę, kalbėjo ekipos treneris Antanas Sireika. Jis pripažino, kad komanda galėjo laimėti įtikinamiau, atsirevanšuoti, bet truputį per anksti patikėjo, kad pakaks tik išlaikyti įgytą persvarą.
 
Treneris žadėjo lemiamoms rungtynėms pasiruošti taip, kad nesulauktų netikėtumų iš estų. Lemiamas mūšis dėl kelialapio į BBL finalo ketvertą - kovo 30 d. 18.30 val. Šiaulių arenoje.

Į viršų