Benas Gutkauskas tapo pirmuoju Lietuvos raiteliu, iškovojusiu teisę dalyvauti Tarptautinės žirgų sporto federacijos (FEI) pasaulio konkūrų taurės varžybų finale, balandžio 14-18 dienomis vyksiančiame Ženevoje (Šveicarija).


Šiaulietis, kuriam kovo 29 dieną sukaks 23-eji, kelialapį į finalą užsitikrino su žirgu Cargo De L'obstination savaitgalį Estijos sostinėje Taline vykusiose pasaulio taurės Vidurio Europos lygos finalinėse varžybose.

"Beno pasiekimas - istorinis įvykis. Iki šiol pasaulio taurės finale nėra dalyvavęs nė vienas Lietuvos raitelis, - naujienų agentūrai ELTA sakė B. Gutkausko tėvas ir treneris Gediminas. - Pasirengimą finalui pradėsime namuose, o balandžio pradžioje išvyksime į Vokietiją, kur treniruosimės ir dalyvausime kontrolinėse varžybose".

Galutinėje Vidurio Europos lygos varžybų įskaitoje, į kurią įtraukti penki geriausi atrankos etapų ir finalo rezultatai, B. Gutkauskas užėmė ketvirtąją vietą. Būtent keturi geriausi šios lygos raiteliai ir pateko į pasaulio taurės finalą. Kelialapius į Ženevą dar iškovojo trys estai - Tytas Kivisildas (Tiit Kivisild), Gunaras Kletenbergas (Gunnar Klettenberg) ir Reinas Pilis (Rein Pill).

Teisę kovoti dėl patekimo į pasaulio taurės finalą Taline turėjo po dešimt geriausių Vidurio Europos lygos Šiaurės ir Pietų grupių raitelių. Iš viso šios lygos atrankos etapuose dalyvavo beveik 180 sportininkų.

Ketvirtąją vietą Vidurio Europos lygoje B. Gutkauskas užėmė trečią kartą, tačiau iki šiol į finalą patekdavo tik trys geriausi šios lygos raiteliai.

Šiaulių sporto klubo "Miražas" atstovas B. Gutkauskas, kuris iki šiol iš valstybės nėra gavęs jokios paramos, į Ženevą vyks su dviem aštuonmečiais žirgais - Cargo De L'obstination ir Quick-Jet.

Anot G. Gutkausko, pasaulio taurės finalinėse varžybose Ženevoje dalyvaus per 70 raitelių. Po pirmosios rungties varžybas dėl pasaulio taurės tęs 36 geriausieji, o likę raiteliai kovos dėl kitų prizų.

 

ELTA

Į viršų