Aušra LAURINKIENĖ 
Kovo 20-ąją visi krepšinio mylėtojai skubėjo į Panevėžio „Cido” areną, arba neatitraukė akių nuo televizorių ekranų. Nenuostabu, tądien Aukštaitijos sostinėje vyko svarbiausias antrąja šalies religija laikomos sporto šakos renginys - Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių diena”. 
Geriausieji iš geriausiųjų
 
Savo jėgas jau penktąjį kartą per LKL istoriją išbandė „Ereliai” ir „Vilkai”, paaiškėjo snaiperių, dėjimų ir įgūdžių konkursų nugalėtojai. Nors Saulės miesto vyrų komandos trenerio Antano Sireikos vadovaujami jaunieji „ereliukai” kur kas labiau patyrusiems varžovams pralaimėjo rezultatu 104:109, į Šiaulius parkeliavo net du prizai. Įžaidėjas Derrickas Low laimėjo „Snaiperių” mūšį, o per pagrindinį mačą net 26 taškus „Ereliams” pelnęs puolėjas Mindaugas Kuzminskas užsidirbo Įspūdingiausiojo žaidėjo titulą. 
 
Pirmą kartą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) istorijoje surengtame „Įgūdžių slalomo” konkurse triumfavo Prienų „Rūdupio” gynėjas Gytis Andrijauskas, kuriam prilygti negalėjo nei „Šiaulių” atstovas Deividas Gailius, nei kiti konkurso dalyviai. „Oro karaliaus” konkurse dalyvauti dėl kulno traumos negalėjęs Arvydas Šikšnius šįkart atliko komisijos nario vaidmenį, o po finalo, kuriame varžėsi Aaronas Baynesas („Lietuvos rytas”), Raimundas Danys („Sūduva”) ir Vaidotas Volkus („Techasas”), praėjusiais metais iškovotą titulą perleido šalies sostinės klubo atstovui, surinkusiam  97 balus.
 
Derrickas Low: „Tiesiog negalėjau nepataikyti”
 
Geriausiu Panevėžyje vykusios „Žvaigždžių dienos” snaiperiu tapo vienintelis konkurse dalyvavęs legionierius - „Šiaulių” klube rungtyniaujantis Derrickas Low. Krepšininkui už pergalę konkurse atiteko 4 tūkstančių litų vertės čekis. „Prieš konkursą tikrai nežinojau, kaip pasirodysiu, dėl geriausio snaiperio vardo varžėsi tikrai daug gerų krepšininkų”, - nugalėjęs kuklinosi džiaugsmo neslėpęs amerikietis. 
 
Įžaidėjas D. Low galėjo iškristi dar pirmajame etape. Į pusfinalį žaidėjas pateko tik per atrankinį turnyrą, kadangi su Andriumi Aleksandrovo (Alytaus „Alytus”) ir Martynu Gecevičiumi (Vilniaus „Lietuvos rytas”) pirmajame etape surinko po 19 taškų. Laimė, Saulės miesto krepšininkas laimėjo atrankinį turnyrą bei kartu su A. Aleksandrovu žengė į pusfinalį, kuriame sumetė 24 taškus bei gavo teisę finale mesti antras. Pavydėtiną šaltakraujiškumą demonstravęs Derrickas Low puikiai pradėjo paskutinį etapą ir, surinkęs 15 taškų iš eilės, kėsinosi į lygos rekordą. Tiesa, lemiamose tritaškių metimo stadijose amerikietis iš toli atakavo prasčiau ir tritaškių rekordo nepagerino. Nepaisant to, 22 pelnytų taškų „Šiaulių” atakų organizatoriui pakako aplenkti Adą Juškevičių, surinkusį tašku mažiau. Keturių tūkstančių litų čekį laimėjęs krepšininkas, švęsdamas pergalę, nusivilko savo marškinėlius ir juos padovanojo arenoje susirinkusiems žiūrovams.
 
Paklaustas, ar tikėjosi laimėti, amerikietis atsakė: „Mano planas buvo sudalyvauti kaip įmanoma geriau ir nepadaryti gėdos. Metimai pradėjo kristi ir viskas pasisekė. Man tai buvo ne pirmasis toks konkursas. Esu dalyvavęs tritaškių konkurse NCAA San Antonijuje prieš NBA „Visų žvaigždžių” rungtynes. Beje, net nežinojau, kad yra numatytas piniginis prizas. Pinigai man nėra labai svarbu. Svarbiausia – sudalyvauti, gerai praleisti laiką, pabendrauti su kitais krepšininkais”, - šypsojosi krepšininkas. Jis pridūrė, kad finale buvo pakankamai baisu, juolab kad Adas Juškevičius finale uždirbo 21 tašką: „Šį rezultatą yra gana sunku pagerinti, bet man pavyko tai padaryti. Nežinau, kas man nutiko, tačiau tiesiog negalėjau nepataikyti”. 
 
Mindaugas Kuzminskas dar nežino, kur išleis laimėtus pinigus 
 
Nors „Ereliai” trečiąjį kartą turėjo pripažinti „Vilkų” komandos pranašumą, jaunųjų krepšininkų gretose įspūdingai žaidė šiauliečių trio Mindaugas Kuzminskas, Deividas Gailius ir Arvydas Šikšnius, kuriems pavyko pakartoti net dėjimo į krepšį akrobatų naudojamų triukų. Daugiausia simpatijų dėl itin efektingo žaidimo pelniusiam M. Kuzminskui įteiktas Efektingiausiojo prizas - LKL atminimo suvenyras ir 4000 litų čekis. 
 
Nuolat besišypsantis „Šiaulių” puolėjas pripažino, kad nesitikėjo laimėti įspūdingiausio žaidėjo apdovanojimo. „Žaisti visada smagu. Esame krepšininkai, visą gyvenimą tai darome, todėl žaisti negali būti nesmagu”, - tikino perspektyvusis aukštaūgis. Paklaustas, ką darys su laimėtais pinigais, krepšininkas šmaikštavo: „O ką Jūs darytumėte? Leisiu, žinoma. Nežinau, dar pažiūrėsiu. Nesitikėjau, todėl dabar sunku pasakyti. Nebijau, kad „Vilkai” atims. Buvo grasinimų, bet spėjau paslėpti”. Savęs įspūdingu nelaikantis jaunasis puolėjas titulą atiduotų nugalėtojų komandos atstovui Egidijui Dimšai. 

Į viršų