Aušra LAURINKIENĖ 
Naujojo Lietuvos futbolo sezono išvakarėse savo naujokus žiniasklaidos atstovams pristatęs „Šiaulių” futbolo klubas šeštadienį Marijampolės uždarame manieže vykusiomis pirmojo turo rungtynėmis „pakrikštijo” A lygos čempionatą. 
Nauji ir jau matyti veidai 
 
Penktadienį „Šiaulių” futbolo klube vykusioje spaudos konferencijoje dalyvavo bei savo žodžius tarė Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas Vidmantas Šulčius, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas, „Šiaulių” klubo direktorius Gintautas Mirauskas, komandos vyriausiasis treneris Deivis Kančelskis, ekipos kapitonas, užimsiantis ir dublerių ekipos trenerio asistento pareigas, Tomas Kančelskis, futbolininkas Mantas Kuklys bei praėjusį sezoną ketvirtąją vietą Lietuvos A lygoje iškovojusios Saulės miesto komandos gretas papildę 22 metų naujokai iš Latvijos – Pavelas Naglis ir Igoris Kozlovas.
 
Pavelas Naglis praėjusį sezoną atstovavo Liepojos „Metalurgs” klubui, o Igoris Kozlovas vilkėjo Rygos „Skonto” klubo marškinėlius. Į komandą po metų pertraukos taip pat grįžo du sezonus „Šiauliuose” jau rungtyniavęs ukrainietis Viktoras Raskovas. Per konferenciją informuota, kad neišvengta pakitimų ir trenerių štabe. Nuo šiol Deivio Kančelskio atsistentu bus ir „Gintrą-Universitetą” toliau treniruosiantis Rimantas Viktoravičius. Naujuoju „Šiaulių-2” treneriu paskirtas iki šiol asistentu dirbęs Nerijus Kuzmickas, o jam talkins pirmosios komandos kapitonas T. Kančelskis. 
 
Apskrities derbio lygiosios 
 
„Atidarymo” rungtynes šeštadienį Marijampolės uždarame manieže su Pakruojo „Kruojos” komanda sužaidę „Šiaulių” futbolininkai išplėšė lygiąsias rezultatu 2:2 (1:1).
 
„Kruoja” rungtynes pradėjo labai sėkmingai – jau 6-ąją susitikimo minutę Mindaugas Gardzijauskas nukreipė kamuolį į varžovų vartus, tačiau šiauliečiai nesnaudė ir 22-ąją minutę sugrąžino pusiausvyrą - Vaidas Viktoravičius pasinaudojo prie pakruojiečių vartų kilusia sumaištimi ir rezultatą išlygino – 1:1. 
Po pertraukos pasikartojo pirmojo kėlinio scenarijus. 51-ąją minutę „Šiaulių” vartininką Pavelą Naglį „nuginklavo” ir „Kruoją” vėl į priekį išvedė Tautvydas Švelna, tačiau 77-ąją minutę, už pražangą prieš Edviną Jasaitį, teisėjas skyrė 11 metrų baudinį į „Kruojos” vartus. Vartininkas Kristaps Dzelme pirmą Manto Kuklio smūgį atrėmė, tačiau prieš pakartotinį „šūvį” buvo bejėgis. „Šiauliai” ir „Kruoja” pasidalijo po tašką – 2:2.

Į viršų