Po akistatos su šiauliečiais „Lietuvos ryto” treneris Rimas Kurtinaitis neslėpė, kad yra labai nepatenkintas savo auklėtinių žaidimu ir per interviu sostinės klubo internetinei svetainei keliskart pakartojo, kad jo vadovaujama ekipa – neverta šios pergalės. 
Redakcijos archyvo nuotr.

 
 
 
 
 
 
Aušra LAURINKIENĖ
Šeštadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse „Šiaulių” krepšininkai demonstravo išskirtinį kovingumą. Su čempiono vardą apginti šį sezoną siekiančia vietos „Lietuvos ryto” komanda susitikę šiauliečiai privertė gerokai paprakaituoti ir varžovus, ir dramatišką akistatą iš tribūnų ar žydruosiuose televizorių ekranuose stebėjusius krepšinio mylėtojus. 
 
39 minutės 
 
Dar prieš „Lietuvos ryto” ir „Šiaulių” tarpusavio dvikovą buvo aišku, kad žūtbūtinės pergalės sieks tiek vienos, tiek kitos komandos žaidėjai. Už meilės dieną patirtą pralaimėjimą Baltijos krepšinio lygos rungtynėse atkeršyti troškę vilniškiai prieš rungtynes juokavo, kad „Šiauliai” nesugeba gerai rungtyniauti „toliau nei 20 kilometrų nuo savo arenos”, tačiau vos prasidėjus akistatai, jie suprato klydę. Dar vieną antausį varžovams skelti pasiryžę „Šiauliai” pirmavo net 39 rungtynių minutes. Deja, paskutinėmis akimirkomis fortūna nuo šiauliečių nusisuko. 
 
„Lietuvos ryto” komandoje lyderio vaidmens ėmęsis kapitonas S. Babrauskas įmetė vieną baudos metimą, pataikė visus ant kojų sukėlusį tritaškį ir pirmą kartą rungtynėse išvedė savo ekipą į priekį (84:83). Iki finalinės sirenos likus mažiau nei dešimt sekundžių „Šiauliams” atsitiesti nebepavyko – „Lietuvos rytas” šventė sunkiai išplėštą pergalę rezultatu 86:83 (19:27, 19:17, 18:24, 30:15). 
 
Beje, Saulės miesto krepšinio klubo internetinėje svetainėje rašoma, kad „Šiaulių” puolėjas Deividas Gailius neklausė medikų draudimo ir ryžosi įbėgti į aikštę: „Per šį sezoną antrąkart nosies lūžimą patyrusiam krepšininkai gydytojai neleido visą šią savaitę sportuoti, bet vienas komandos lyderių užsidėjo apsauginę kaukę ir ėjo kautis su LKL pirmenybių lyderiais. Čempionų titulą ginantys vilniečiai turėjo nuostolių - dėl traumų nežaidė Artūras Jomantas ir Aronas Baynesas”. 
 
R. Kurtinaitis: „Mes neverti šios pergalės” 
 
„Po vieno sudėtingiausių susitikimų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), kuriame Vilniaus „Lietuvos rytas” tik per plauką išsigelbėjo nuo dar vieno pralaimėjimo „Šiauliams”, vyriausiasis ekipos treneris Rimas Kurtinaitis buvo nusivylęs savo auklėtinių žaidimu bei požiūriu į darbą”, - rašoma oficialioje „Lietuvos ryto” klubo internetinėje svetainėje. 
 
Jūsų dėmesiui – minėtame portale skelbiamas trumpas interviu su vilniškių strategu R. Kurtinaičiu, kuris po mačo pažymėjo, kad jo ekipa nenusipelnė pergalės ir girdamas „Šiaulių” komandą tvirtino kalbėsiąs su savo žaidėjais apie klaidas, kurių profesionalus krepšininkas negali daryti. 
„Reikia prisiversti dirbti maksimaliai ir nemanyti, kad namuose bet kurią komandą užmėtysime kepurėmis”, – po rungtynių ant savo žaidėjų pyko Rimas Kurtinaitis.
 
– Treneri, vos neprisikalbėjote juokaudami, kad „Šiauliai” nesugeba gerai rungtyniauti toliau nei 20 kilometrų nuo savo arenos.
 
– Mes daug ką pasakome, bet neapsisuko, tad neprisikalbėjome (juokiasi).
 
– Kaip vertinate komandos pasirodymą bei vargais negalais išplėštą pergalę?
 
– Prastos rungtynės. Esu labai nepatenkintas komandos atsidavimu į darbą ir žaidėjų nusiteikimu, kurie manė, jog „Šiaulius” namuose įveiksime lengvai. Būsiu atviras ir pripažinsiu, kad mes nenusipelnėme šios pergalės. „Šiauliai” žaidė žymiai geriau, agresyviau bei atakavo taikliau. Esame Eurolygos komanda ir padarėme aštuoniolika klaidų, tuo tarpu „Šiauliai” - tik devynias. Manau, kad tai yra didžiausia kiekvieno žaidėjo problema. 
 
Mes šiandien buvome kur kas lėtesni, o tai jau yra kiekvieno krepšininko individualus pasiruošimas rungtynėms. Reikia priversti save dirbti maksimaliai ir negalvoti, kad namuose bet kurią komandą užmėtysime kepurėmis. Man keista, kadangi šiauliečiai į Vilnių važiavo 300 kilometrų ir buvo kur kas smagesni, agresyvesni ir labiau nusiteikę laimėti nei mūsų komanda, kuri visą dieną buvo namuose ir miegojo. Mane tai supykdė, bet turėsime pokalbį su žaidėjais ir manau, kad artimiausiu metu išspręsime visas problemas.
 
– Ką akcentavote savo auklėtiniams prieš paskutinį ketvirtį, kai jūsų deficitas siekė dvylika taškų?
 
– Pradėjome naudoti zoninę gynybą ir tai pasiteisino. Nors praleidome keletą varžovų metimų, tačiau susikūrėme galimybes išbėgti į greitą puolimą. Būtent zoninė gynyba leidžia vėliau staigiai užpulti. Visa tai pavyko, bet pasikartosiu, šios pergalės vertesni buvo „Šiauliai”. 
 
– Pergalę išplėšėte per paskutines dvi minutes. Kuriam žaidėjui esate labiausiai dėkingi?
 
– Esu dėkingas visiems, kadangi pajautėme kraują ir mums pavyko užsikabinti. Gerai tai, kad tokio pobūdžio rungtynėse krepšininkai įgauna patirties. Iš vienos pusės pykstu ant savo žaidėjų, nes šią situaciją sukūrėme patys, iš kitos pusės - esu laimingas, kad jie pabuvo stresinėje situacijoje.
 
Atkrintamosios varžybos ir finalai bus panašūs, todėl tai gera patirtis prieš kovą dėl čempionų vardo.
 
– Galbūt yra dar kažkas, ką „Lietuvos ryto“ žaidime reikėtų taisyti?
 
– Taip. Mūsų komandoje yra trys nauji žmonės. Jonas Valančiūnas nemoka derinių, o Igoris Miloševičius apskritai nežino kur esąs. Tik Kenanas Bajramovičius labiau įsijungia į žaidimą.
 
– Pastaruoju metu nepavyksta išvengti traumų?
 
– Taip, turime vidinių problemų. Susižeidę yra Aronas Baynesas, Artūras Jomantas ir Vidas Ginevičius.
 
– Kokia situacija su minėtais krepšininkais?
 
–  Baynesui netrukus bus dar kartą atlikti lūžusio piršto medicinos tyrimai. Ginevičius yra pasitempęs kirkšnį, tad jo artimiausias pasirodymas aikštelėje priklauso nuo gydytojo sprendimo. Jomantui yra trūkęs kojos raumuo ir jis nerungtyniaus savaitgalio rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį”. Prabėgo dešimt dienų, tačiau krepšininkui reikia gydytis tris savaites. Nors Artūras nejaučia skausmo ir veržiasi į aikštelę, bet sportuoti jis negali 21 dieną.
 
Pelnyti taškai 
 
„Šiaulių” gretose rezultatyviausiai žaidė 27 taškus pelnęs (7 iš 10 dvitaškių, 3 iš 6 tritaškių, 4 iš 6 baudų, 7 atkovoti kamuoliai) Mindaugas Kuzminskas. D. Low pridėjo 17 (5 iš 12 dvitaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), D. Gailius - 9, V. Šarakauskas - 8, M. Žukauskas (7 rezultatyvūs perdavimai), A. Šikšnius ir R. Grafas - po 6, V. Pauliukėnas ir M. Prekevičius - po 2 taškus. 
 
„Lietuvos rytuiM. Gecevičius uždirbo 17, S. Babrauskas - 15, M. Bjelica - 14, K. Bajramovičius - 12, I. Miloševičius - 7, J. Sinica ir D. Zavackas - po 6, S. Buterlevičius - 5, J. Valančiūnas - 4 taškus. 
Į viršų