Aušra LAURINKIENĖ 
Lietuvos jaunimo U-19 (1992 metais gimusių ir jaunesnių) rinktinei vadovausiantis „Šiaulių” sporto direktorius bei vyriausiasis treneris Deivis Kančelskis,  anksčiau pats rungtyniavęs, o vėliau tapęs populiariausio pasaulyje sporto teisėju, surengė antrąją kandidatų atranką. 
Šansą turi kiekvienas 
 
Dar prieš pirmąją atranką D. Kančelskis sakė, kad bendravo su įvairių miestų futbolo klubų ir sporto mokyklų treneriais, kurie pasiūlė savo kandidatūras į šiuo metu formuojamą Lietuvos U-19 rinktinę: „Siekiame iš visos Lietuvos atrinkti geriausius šios amžiaus grupės futbolininkus”. Kauno nacionalinėje futbolo akademijoje įvykusioje antrojoje Lietuvos U-19 rinktinės atrankos peržiūroje dalyvavo 32 futbolininkai. 
 
„Antroji atranka praėjo sklandžiai. Gerai, kad nebuvo traumų. Visi kviesti žaidėjai atvyko į rinktinę ir noriai dalyvavo. Stengėsi tiek fiziniuose testuose, tiek rungtynėse”, - sakė U-19 rinktinės vyriausiasis treneris Deivis Kančelskis. Anot jo, komandos kontūrai jau aiškėja, tačiau kiekvienas žaidėjas dar turės įrodyti savo vertę sezono metu: „Atrankos varžybas žaisime tik spalį, todėl dar visas sezonas priešakyje. Nė vienam žaidėjui nesakiau ne ir visus patikinu, kad patekimas arba nepatekimas į rinktinę dar nereiškia galutinio atsisakymo. Visą sezoną kartu su savo pagalbininkais stebėsime jų žaidimą. Kiekvienas gerai pasirodysiantis turi šansą”. 
 
Kandidatų sąraše - aštuoni „Šiaulių” atstovai
 
LFF praneša, kad U-19 rinktinę naujasis treneris formuos iš beveik penkiasdešimties kandidatų. Tarp jų – aštuoni 1992 metais gimusių vaikinai, atstovaujantys „Šiauliams-2”: vartininkas Rimvydas Čypas, gynėjai Aivaras Renusas ir Dovydas Baškys bei saugai Tomas Birškys, Darius Jankauskas, Armantas Verbiejus, Erikas Milašauskas ir Ernestas Alekna.
 
Pranešime spaudai skelbiama, kad pirmasis rinktinės kandidatų sąrašas bus sudarytas prieš kovo 8-13 dienomis vyksiantį tradicinį „Palangos Juzės” futbolo turnyrą. Jame Lietuvos U-19 rinktinė turėtų žaisti kartu su Latvijos klubais Liepojos „Metalurgs-2”, „Jūrmala”, Ventspilio „Tranzits” bei Klaipėdos ekipomis „Atlantu” ir „Klaipėda”. UEFA Europos U-19 jaunimo čempionato atrankos varžybose lietuviai spalio 19-24 dienomis namuose kausis su Ispanijos, Izraelio ir Armėnijos rinktinėmis.
 
Antrosios peržiūros dalyviai
 
Per peržiūrą antrosios atrankos dalyviai atliko greičio ir jėgos testus. Buvo stebima jų fizinė būklė ir ištvermė. Vėliau kandidatai buvo suskirstyti į dvi ekipas ir žaidė draugiško pobūdžio rungtynes. 
 
„Geltoniesiems” atstovavo: šiauliečiai Armantas Verbiejus, Aivaras Renusas ir Ernestas Alekna, laikinosios sostinės futbolininkai Darius Šinkūnas, Marius Miškinis, Paulius Daukša, Lukas Senžikas ir Tomas Snapkauskas, Klaipėdos miesto atstovas Rimantas Bogužas, kėdainiškiai Karolis Šidlauskis ir Rimvydas Lipnevičius, telšiškis Justinas Kensminas, Panevėžio futbolininkas  Arnas Mikaitis, jonaviškiai  Laurynas Stonkus ir  Šarūnas Balandis bei Remigijus Žalys iš Kaišiadorių. 
 
Tarpusavio rungtynes laimėjusių „Žaliųjų” marškinėlius vilkėjo: klaipėdiškiai Edvinas Razutis, Tomas Dargužas, Ernestas Razonas, Justas Vilavičius, Mykolas Kaveckas, Valdas Norbutas ir Martynas Gricius, Panevėžio miesto atstovai  Tomas Laurenčikas, Rytis Pilotas ir Ernestas Veliulis, gargždiškiai Stepas Šiaulytis ir Mindaugas Bitinas, Telšių futbolininkas Ignas Bagdonas, Palangos futbolininkas Karolis Laukžemis bei jonaviškiai  Markas Razmaratas ir Edgaras Raskazovas. 

Į viršų