Aušra LAURINKIENĖ
Jau rašėme, kad vasario 27-ąją Panevėžio „Cido” arenoje vyko šešioliktasis Baltijos šalių klubų šotokan karatė čempionatas, kuriame dalyvavo daugiau nei trys šimtai vaikų, jaunučių ir jaunių (nuo 7 iki 18 metų) iš dvidešimties Lietuvos ir užsienio klubų. Šiose varžybose savo jėgas išbandė ne tik „Kentauro” ir „Saulės” karatė klubų sportininkai, bet ir dar kelių Šiaulių miesto klubų atstovai. Tai – rytų kovos menų klubo „Kregždutė” bei „Baltojo Tigro” auklėtiniai. 
 
Į namus – su medaliais 
 
„Kregždutės” kovotojus treniruojantis Gintaras Mielinis džiaugiasi, kad praėjusiais metais po atkaklių kata rungties kovų ketvirtąją vietą šiame čempionate užėmęs daugkartinis įvairių čempionatų ir turnyrų prizininkas Lukas Šemetas šiemet įrodė esąs vertas geriausiojo vardo. 11-12 metų vaikinų grupėje šiaulietis užėmė pirmąją vietą. Be apdovanojimų neliko ir kiti du „Kregždutės” atstovai. 7-8 metų grupės kumitė rungtyje kovojęs Nedas Vaišvyla ir 16 metų sportininkų gretose kumitė rungtyje efektingai pasirodęs Gvidas Kiaunė užėmė trečiąsias vietas. Su medaliu į Saulės miestą sugrįžo ir Egidijaus Daknio treniruojamas Robertas Jankauskas iš „Baltojo Tigro” klubo. Keturiolikametis po sunkių ir atkaklių kumitė rungties kovų tarp dvidešimties dalyvių iškovojo trečiąją vietą. 
 
Patyrimo stoka 
 
Pasak G. Mielinio, šešioliktajame Baltijos šalių klubų šotokan karatė čempionate savo jėgas išmėgino ir kiti auklėtiniai, tačiau jiems ant prizininkų pakylos prasibrauti nepavyko. Rytų kovos menų žinovo teigimu, Simonui Tautvaišai „koją pakišo” patyrimo stoka, o Jonas Švickis ir Ginatrė Girškevičiūtė tik neseniai pradėjo lankyti treniruotes. „Jiems – viskas dar priešaky”, - šypsojosi treneris. 

Į viršų