Lietuvos krepšinio vicečempiono Kauno "Žalgirio" klubo sporto direktoriumi iki sezono pabaigos ketvirtadienį buvo oficialiai patvirtintas 49-erių metų Šarūnas Sakalauskas, skelbiama Kauno klubo interneto svetainėje.

Praėjusio dešimtmečio pabaigoje Š. Sakalauskas vadovavo Vilniaus "Sakalams", o vėliau buvo pakviestas į Vilniaus "Lietuvos ryto" klubą.

2001 metų vasarą krepšinio specialistas iš Lietuvos tapo Brėmerhafeno "Eisbaren" (Vokietija) komandos vyriausiuoju treneriu. Per devynerius Vokietijoje praleistus metus Š. Sakalauskas "Eisbaren" ekipą išvedė į aukščiausiąją lygą, o 2006 metais su komanda pateko į Bundeslygos pusfinalį. Tais metais Š. Sakalauskas buvo pripažintas geriausiu Vokietijos lygos treneriu. Ne mažiau sėkmingi lietuviui buvo kiti du sezonai, per kuriuos komanda nužygiavo iki Vokietijos taurės pusfinalio.

Su "Eisbaren" Š. Sakalauskas atsisveikino 2009 metų pavasarį ir pastaruoju metu dirbo su Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentų komanda.

Dirbdamas Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausiojo trenerio asistentu, Š. Sakalauskas 1996 metais iškovojo Europos čempionato auksą. 
Kaunas, kovo 4 d. (ELTA). 
Į viršų