Aušra LAURINKIENĖ
Vasario 26–27 dienomis Šiaulių šaškių ir šachmatų sporto šakų patalpose vyko Lietuvos jaunių ir vaikų paprastųjų šaškių čempionatas, kuriame savo sugebėjimus languotoje lentoje demonstravo „Dubysos” sporto mokyklos auklėtiniai.


Iš jaunių geriausiai sekėsi V. Valantino auklėtiniui Edgarui Petrauskui, užėmusiam antrąją vietą. Puikiai pasirodė ir S. Laurutienės treniruojamas Domantas Norkus. Jam atiteko trečioji vieta. Kiti du tos pačios šaškių meistrės auklėtiniai Evaldas Navickas ir Linas Labanauskas atitinkamai liko septintoje ir devintoje pozicijose.

Vaikų mergaičių varžybose Rusnė Kaikarytė buvo penkta, Gabrielė Goštautaitė – šešta, o Milda Griciūtė ir Glorija Ivanova pelnė 11–12 vietas. Berniukų gretose, kur varžėsi net 22 jaunieji šaškininkai, aukščiausią poziciją iš S. Laurutienės auklėtinių užėmė Justinas Bilža. Jis iškovojo trečiąją vietą. Nedas Tamašauskas buvo devintas, Lukas Stasiulis – dvyliktas, Arnas Sakalauskas – penkioliktas, Aurimas Misiūnas ir Kristupas Navikas atitinkamai užėmė septynioliktą–aštuonioliktą vietas, o Danielius Arceris – dvidešimt pirmą. 

 

Į viršų