Aušra LAURINKIENĖ
Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas” komandos žolės riedulininkės, garsinančios mūsų miesto vardą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, vasario 26-28 dienomis rungtyniavo Europos moterų uždarųjų patalpų riedulio klubų čempionų čempionato A divizione Sumuose (Ukraina). Nesėkmingai startavusios šiaulietės galų gale „sustygavo” savo žaidimą ir tarp Vokietijos, Ispanijos, Anglijos, Škotijos, Ukrainos, Olandijos bei Baltarusijos klubų užėmė penktąją vietą.


Pogrupio varžovės – neįkandamas „riešutėlis”

Vaidoto Vaičeliūno ir Angelės Bučmienės treniruojamos merginos B pogrupyje susitiko su Ukrainos, Olandijos ir Baltarusijos šalių čempionėmis.

Šiauliečių startas Europos aikštėje buvo nesėkmingas. Pirmosiose rungtynėse su Olandijos SV „Kampong” žaidusios šiaulietės patyrė pralaimėjimą rezultatu 2:5 (0:1). „Gintros-Strektės-Universiteto” komandos gretose 22-ąją minutę pasižymėjo Ina Kenstavičiūtė, o 35-ąją minutę antrąjį lietuvaičių įvartį iš mažojo kampinio pelnė Simona Grubliauskaitė. Tą pačią dieną šiauliečių laukė ir kovingai nusiteikusios baltarusės iš HC „Ritm Grodno” komandos. Tiesa, varžovėms nepavyko parklupdyti mūsų miesto ekipos – akistata baigėsi lygiosiomis 3:3 (2:3). Šiaulietėms  Ina Kenstavičiūtė pelnė du įvarčius (3-iąją ir 5-ąją min.), o  Simona Grubliauskaitė priešininkių vartininkę „nuginklavo” kartą – 15-ąją minutę. Nė vienos pergalės pirmąją Europos moterų uždarųjų patalpų riedulio klubų čempionų čempionato dieną nepasiekusios „Gintros-Strektės-Universiteto” riedulininkės šeštadienio rytą susitiko su MSC „Sumchanka” iš Ukrainos. Deja, ir šios rungtynės džiaugsmo lietuvaitėms nesuteikė – pralaimėta rezultatu 0:8 (0:2).

Pergalingas finišas

Po šių trejų rungtynių trečiąją vietą B pogrupyje užėmusios šiaulietės per antrąją šeštadienio dvikovą susitiko su A pogrupyje trečiąją vietą užėmusiomis anglėmis iš „Bowdon Hightown HC” komandos. Rankų nenuleidusioms mūsų šalies riedulininkėms pagaliau nusišypsojo sėkmė - akistata su Anglijos ekipa baigėsi „Gintros-Strektės-Universiteto” įtikinama pergale rezultatu 6:1 (4:0). Net penkis iš šešių įvarčių lietuvaitėms pelnė Jūratė Juodytė (5-ąją, 11-ąją, 12-ąją, 31-ąją ir 39-ąją min.). Kartą pasižymėjo Ina Kenstavičiūtė (15-ąją min.). Paskutinę Europos moterų uždarųjų patalpų riedulio klubų čempionų čempionato dieną Saulės miesto riedulininkės taip pat nesuklydo ir rezultatu 3:1 (0:0) įveikė A pogrupyje ketvirtąją vietą užėmusią Škotijos „Bonagrass Grove” ekipą. Per šį mačą varžovių gynybą „pralaužė” po įvartį pelniusios Ramunė Petrauskaitė (23-iąją min.), Ina Kenstavičiūtė (25-ąją min.) ir Jūratė Juodytė (37-ąją min.).

Europos čempionės - Vokietijos žolės riedulininkės

Kaip jau minėta, pogrupyje nė vienų varžovių nepalaužusios, tačiau vėliau keliems klubams „kailius iškaršusios” šiaulietės užėmė penktąją Europos moterų uždarųjų patalpų riedulio klubų čempionų čempionato vietą. Lietuvos garbę Europos aikštėje gynė Vaidoto Vaičeliūno ir Angelės Bučmienės treniruojamos: vartininkės Arunė Paulavičiūtė ir Viktorija Vileikytė, sublizgėjusi Ina Kenstavičiūtė, Ernesta Kalinauskaitė, Raminta Žukaitė, Evelina Malyševa, Rita Pauliukevičiūtė, Donata Dildaitė, Simona Grubliauskaitė, Jūratė Juodytė, Irmantė Paulavičiūtė, Ramūnė Petrauskaitė ir Rosanda Taunytė.

Europos čempionių titulą iškovojo Vokietijos „Der Club an der Alster” žolės riedulio klubas, sidabras atiteko Ispanijos „Club de Campo de Madrid” atstovėms, o bronza pasidabino šiaulietes pirmosiose rungtynėse parklupdžiusi SV „Kampong” komanda iš Olandijos. Ketvirtoji vieta atiteko Ukrainos MSC „Sumchankai”, šeštoji – Baltarusijos HC „Ritm Grodno” ekipai. Dvi paskutiniąsias, septintąją-aštuntąją vietas užėmę žolės riedulio klubai (Anglijos „Bowdon Hightown HC” ir Škotijos „Bonagrass Grove”) iškrito į B divizioną. 

 

Į viršų