Aušra LAURINKIENĖ
Į Trakuose vykusį Lietuvos irklavimo federacijos žiemos čempionatą treniruokliais „Concept-2”, kurie rodo distanciją ir laiką, susirinko per 200 pajėgiausių irkluotojų, pasiilgusių kovos azarto bei irklo draugų. Jame savo sugebėjimus demonstravo ir Šiaulių „Atžalyno” sporto mokyklos trenerių S. Valausko, A. Striškos, R. Barzinskio ir R. Rimo auklėtiniai.


Šiaulietei – šalies čempionato bronza

Jau rašėme, kad prieš Lietuvos irklavimo čempionatą šiauliečiai savo jėgas pasitikrino vasario mėnesį Šiaulių miesto Ragainės pagrindinės mokyklos sporto salėje vykusiose treniruokliais „Concept-2” varžybose. Tąkart  jaunių grupėje (1994-1995 metais gimusių) kilometro distanciją greičiausiai įveikusi ir merginų čempione tapusi  Roberta Navickaitė puikiai pasirodė ir šalies čempionate. A. Striškos treniruojama mergina sportininkų iki 16 metų grupėje iškovojo trečiąją vietą. Anot trenerio, šis pasiekimas – itin džiugina, nes auklėtinė rungtyniavo su metais vyresnėmis varžovėmis. Nuo Robertos nedaug atsiliko ir jos sesuo Ernesta, kuri užėmė penktąją vietą. Kiek prasčiau sekėsi aštuntojoje vietoje likusiai Augustei Mikšytei.

Iki medalio – viena šimtoji sekundės

Toje pačioje amžiaus grupėje vaikinų gretose per plauką nuo trečiosios vietos apdovanojimo atkaklioje kovoje liko šiaulietis Karolis Strumskys. Pasak trenerio, iš ligos patalo tik prieš čempionatą pakilęs Stasio Šalkauskio gimnazijos sportininkas vos viena šimtąja sekundės atsiliko nuo trečiosios vietos laimėtojo ir buvo ketvirtas tarp 37 dalyvių. Šio sportininko pusbrolis Dominykas Strumskys liko aštuntas, o Šventupio vidurinės mokyklos moksleivis Lukas Bučmys užėmė šešioliktąją vietą.

Pačių jauniausiųjų (1996 metais gimusių ir jaunesnių) varžytuvėse Simas Kemeras iš Ragainės pagrindinės mokyklos liko penktas, o Stasio Šalkauskio gimnazijos sportininkas Emilis Abelkis – septintas. Vaikinų jaunių (iki 18 metų) grupėje iš šiauliečių geriausiai pasirodė devintąją vietą užėmęs Vijolių moksleivis Klaudijus Norvaišas. Tos pačios mokyklos atstovas Dinas Butvidas lengvasvorių vyrų gretose buvo penktas.

Kitos varžybos – jau ant vandens


Treneris A. Striška „Šiaulių naujienoms” vakar sakė, kad uždarų patalpų irklavimas iš sportininkų reikalauja ne tik puikaus fizinio pasiruošimo, bet ir ištvermės. Lietuvos irklavimo federacijos žiemos čempionate kiekvienam sportininkui buvo skirtas specialus treniruoklis „Concept-2” su tam tikru numeriu, kuris atitiko ir takelio numerį. Dalyviams irkluojant ekrane į takelius padalytame laukelyje buvo matyti judančios valtys. Beje, toks dirbtinis irklavimas sportininkams šį sezoną buvo jau paskutinis: „Kitos varžybos vyks jau ant vandens. Artimiausios – balandžio 17-ąją Birštone vyksiantis pavasario irklavimo maratonas, o gegužę irkluotojai varžysis Šiauliuose ir Trakuose organizuojamose pirmenybėse”, - sakė perspektyviųjų sportininkų treneris. 

 

Į viršų