Aušra LAURINKIENĖ
Šiaulių miesto žolės riedulininkės tęsia varžybų maratoną. Lietuvos moterų uždarųjų patalpų čempionato B divizione rungtyniaujančios „Lidvija”, „Klevas” SM ir „Šiauliai” komandos sužaidė antrojo rato rungtynes, o „Gintra-Strektė-Universitetas” žaidėjos, garsinančios mūsų miesto vardą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, šiandien startuos Europos moterų uždarųjų patalpų riedulio klubų čempionų čempionato A divizione Sumuose (Ukraina). 
 
Tarp lyderių 
 
Panevėžio rankinio centro sporto salėje įvyko Lietuvos moterų uždarųjų patalpų čempionato B diviziono antrojo rato varžybos, kurių A ir B pogrupiuose varžėsi Kauno „Veršvai”, Širvintų SM, Vilniaus „Žuvėdros-VPU” bei trys Šiaulių miesto komandos: „Lidvija”, „Klevas” SM ir „Šiauliai”. 
 
Džiugu, kad po antrojo rato susitikimų A pogrupio lyderėmis tapo Šiaulių „Lidvijos” riedulininkės, rezultatu 11:0 (3:0) parklupdžios laikinosios sostinės ekipą ir 4:2 (4:0) nugalėjusios varžoves iš Vilniaus. Šiuo metu šiaulietės savo „sąskaitoje” turi 12 taškų ir net šešiais taškais lenkia antrojoje vietoje esančias vilniškes. Kol kas nė vieno taško A pogrupyje užsidirbti nepavyko „Veršvų” komandai. 
 
B pogrupyje verda kur kas didesnės intrigos. Čia Širvintų SM ir „Šiaulių”  žolės riedulininkės turi po 9 taškus ir jas skiria vos keli įvarčiai (atitinkami įvarčių santykiai: 15:8 ir 14:11). Antrajame rate „Šiaulių” komanda 5:3 (2:2) nugalėjo kol kas nė vieno taško neturinčią kitą Saulės miesto ekipą  „Klevas” SM, tačiau vėliau 3:4 (3:2) nusileido pirmaujančioms širvintiškėms. 
 
Lietuvaičių laukia Ukrainos, Olandijos ir Baltarusijos šalių čempionės 
 
Kita Šiaulių miesto žolės riedulio komanda „Gintra-Strektė-Universitetas”, kurios žaidėjos nuolat atstovauja šaliai rinktinių sudėtyse, šiandien pradės tris dienas truksiantį Europos moterų uždarųjų patalpų riedulio klubų čempionų čempionato A diviziono žygį Sumuose (Ukraina). 
 
Vaidoto Vaičeliūno ir Angelės Bučmienės treniruojamos merginos pogrupyje susitiks su Ukrainos, Olandijos ir Baltarusijos šalių čempionėmis. 
 
Šiandien 13.15 valandą prasidės akistata su Olandijos SV „Kampong”, o 17.25 valandą lietuvaičių jau lauks kovingai nusteikusios baltarusės iš HC „Ritm Grodno” komandos. Rytoj 11.10 valandą „Gintra-Strektė-Universitetas” susitiks su MSC „Sumchanka” ir Ukrainos. Tik po šių trijų rungtynių paaiškės, ar šiaulietės žais rytoj vyksiančiame pusfinalyje ir sekmadienio „deserte” -  Europos moterų uždarųjų patalpų riedulio klubų čempionų čempionato finale. 

Į viršų