Aušra LAURINKIENĖ
Lapkričio mėnesį startavusi nauja Šiaulių rajono moksleivių futbolo lyga, kurioje dėl nugalėtojų taurės varžėsi aštuonios Daugėlių, Kairių, Raudėnų, Verbūnų ir Bubių pagrindinių, Kužių ir Pavenčių vidurinių mokyklų bei Gruzdžių gimnazijos komandos, kirto finišo liniją.

Netrūko intrigos

Primename, kad naujosios lygos įkūrėjas futbolo klubas „Savanoris” siekia sugrąžinti  futbolą į miestelius ir kaimus, kad vaikai ne tik treniruotųsi, bet ir gintų savo mokyklos garbę lygos varžybose. „Džiugu, kad futbolas sudomino ne tik Kuršėnų miesto moksleivius, bet ir vaikus, gyvenančius mažesniuose miesteliuose. Mes tikime, kad vaikų noras žaisti futbolą yra stipresnis už ekonominę krizę”, - vos tik startavusi naujajai lygai „Šiaulių naujienoms” sakė D. Einoris. Jo teigimu, jau po pirmojo rato buvo aišku, kad bekompromisė kova ir moksleivių noras nugalėti suteiks intrigą vasario 23-iąją prasidėjusioms atkrintamosioms rungtynėms. Prognozės pasitvirtino – finalinis ŠMFL etapas vyko labai dramatiškai.

Ketvirtfinalio rungtynėse staigmeną pateikė Verbūnų pagrindinės mokyklos komanda, įtikinamu rezultatu 3:1 įveikusi vieną iš lygos lyderių, Pavenčių vidurinės mokyklos ekipą. Lygos favoritai Daugėlių pagrindinės mokyklos futbolininkai rimto pasipriešinimo sulaukė pusfinalyje, kuriame tik po septynių metrų baudinių serijos įveikė puikų žaidimą demonstravusius Kužių vidurinės mokyklos moksleivius (5:4). Kovoje dėl penktosios vietos troškimą laimėti atvirai rodė Bubių pagrindinės mokyklos komandos atstovai, rezultatu 2:0 palaužę varžovus iš Pavenčių vidurinės mokyklos.

Čempionais tapo tik po septynių metrų baudinių serijos

Šiaulių rajono moksleivių futbolo lygos finalas, kuriame susitiko Kairių ir Daugėlių pagrindinių mokyklų komandos, sukėlė neišdildomų emocijų gausiai susirinkusiems žiūrovams. Anot FK „Savanoris” prezidento Daliaus Einorio, lygi ir atkali komandų kova čempiono neišaiškino, nors abi ekipos turėjo realių progų pelnyti įvartį. Prie septynių metrų baudinių linijos geriau sekėsi daugėliškiams, kurie lemiamą etapą laimėjo rezultatu 3:2 ir iškovojo čempionų taurę.

Po finalinių rungtynių pagerbti ir geriausieji kiekvienos komandos žaidėjai. Pirmąją vietą užėmusioje ekipoje juo tapo Domantas Krasauskis, sidabro medaliais pasidabinusių Kairių pagrindinės mokyklos moksleivių gretose apdovanotas Tomas Jokubauskas, o trečiąją vietą užėmusių Kužių futbolininkų geriausiojo vardą pelnė Vismantas Žutautas. Likusių penkių ekipų rinkiuotė galutinėje turnyrinėje lentelėje ir geriausieji jų atstovai: Verbūnų pagrindinė mokykla ir Mantas Šimkevičius, Bubių pagrindinės mokyklos komanda ir jos futbolininkas Martynas Krištopaitis, Pavenčių vidurinė mokykla ir Titas Glodenis, Gruzdžių gimnazija bei jos geriausias atstovas Lukas Stankus ir paskutinę vietą užėmusi Raudėnų pagrindinės mokyklos rinktinė bei geriausiojo titulą laimėjęs Rolandas Balčiūnas. Apdovanojimus Šiaulių rajono moksleivių futbolo lygoje plušėjusiems vaikams įsteigė futbolo klubas „Savanoris”, Šiaulių rajono savivaldybės administracija ir Šiaulių apskrities futbolo federacija.

Į viršų