Aušra LAURINKIENĖ
Vasario 20-21 dienomis šalies vyrų tinklinio padangėje netrūko emocijų. Nenuostabu, tomis dienomis buvo žaidžiamos 2009-2010 metų vyrų tinklinio čempionato pusfinalio rungtynės. Jose reguliariojo sezono pirmosios vietos laimėtojai Šiaulių „Elgos-Starto” tinklininkai susitiko su Vilniaus „Ąžuolu”, o Kelmės „Antivio-Etovio” komanda dėl kelialapio į finalą rungėsi su Panevėžio KKSC ekipa. 
 
Lengva nebuvo 
 
Prieš savaitgalio kovas tinklinio ekspertai nedrįso spėti akistatų baigties. „Šiaulių ekipa per visą čempionatą rodė gana stabilų žaidimą, o komandos lygis tik kilo. Tačiau neverta užmiršti vilniečių turimos patirties ir meistriškumo - tai ta komanda, kuri reikiamu metu gali labai greitai mobilizuotis, o tokie žaidėjai, kaip Tadas Donėla, turėtų apsunkinti „Starto” žaidimą”, - Lietuvos tinklinio „Blog'e” internete prieš dvikovas svarstė šios sporto šakos specialistai. 
 
Nepaisant to, šiauliečiai padirbėjo „iš peties”. Šeštadienį namuose „Elga-Startas” komanda įtikinamu rezultatu 3:0 (25:20, 25:13, 25:19) parklupdė sostinės „Ąžuolą” ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Kitą dieną Saulės miesto atstovai vyko į Vilnių, kur jų laukė kovingai nusiteikę varžovai. Pasak vyriausiojo „Elgos-Starto” trenerio Aivaro Strockio, prieš išvyką tikėtasi atkaklaus šeimininkų pasipriešinimo: „Namie žaisti visuomet lengviau, tad iškart nusiteikėme įnirtingai kovai. Lengva nebuvo. Ypač – pirmo ir ketvirto setų metu, tačiau labai džiaugiuosi, kad mūsų jauna komanda sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 3:1 (26:24, 20:25, 25:18, 26:24)”, - „Šiaulių naujienoms” vakar sakė strategas. 
 
Jeigu prireiks – sužais net penkerias tarpusavio rungtynes 
 
2009-2010 metų vyrų tinklinio čempionato pusfinalio seriją iki dviejų pergalių 2:0 laimėję Šiaulių tinklininkai išplėšė bilietus į finalą, kur jų jau laukia kitame pusfinalyje kelmiškius parklupdžiusi Panevėžio KKSC ekipa. „Esu labai dėkingas vyrams už kovingumą ir norui juos pagirti. Nesitikėjau tokių rezultatų. Apie pergalę galvojome, tačiau kad savoje aikštelėje vilniškiai mums pralaimės – tikrai ne. Paaiškėjo, kad šiandien mūsų meistriškumo lygis – šiek tiek didesnis. Finale stengsimės iš visų jėgų. Ko tikimės? Gražios kovos”, - nusijuokė A. Strockis. - Jeigu vyrai sužais taip, kaip jie gali, manau, kad rezultatas tikrai gali būti teigiamas”. 
 
Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finale abu reguliariojo sezono lyderiai - Šiaulių „Elgos-Starto” klubas bei Panevėžio KKSC komanda dėl aukso medalių kovos iki trijų pergalių. Pirmosios varžybos vyks kovo 6-7 dienomis Šiauliuose, o trečiosios rungtynės kovo 13-ąją – Panevėžyje. Jei per šiuos susitikimus nepaaiškės čempionai, „Elga-Startas” ir Panevėžio KKSC rungtyniaus kovo 14-ąją, o jeigu ir tai nė vienos ekipos žaidėjams neleis pasidabinti aukso medaliais, bus žaidžiamas penktasis mačas - kovo 20-ąją Šiauliuose. Bronzos apdovanojimų likimas paaiškės Vilniaus „Ąžuolo” ir Kelmės „Antivio-Etovio” tinklininkų mačų iki dviejų pergalių serijoje. 


Šeštadienį namuose, o sekmadienį išvykoje Vilniaus „Ąžuolą” parklupdę Šiaulių „Elgos-Starto” tinklininkai pateko į Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalą, kuriame susitiks su Panevėžio KKSC. 
Tado JUODŽIUKYNO nuotr.

Į viršų