Aušra LAURINKIENĖ

Dvi dienas šaltokame Šiaulių miesto lengvosios atletikos manieže vyko miesto lengvosios atletikos suaugusiųjų atviro žiemos čempionato ir jaunimo iki 20 metų žiemos pirmenybių varžytuvės. Čia savo jėgas įvairiausiose rungtyse išbandė ne tik Šiaulių miesto bei rajono, bet ir Marijampolės, Pasvalio, Akmenės, Plungės, Biržų, Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Pakruojo ir Kelmės lengvaatlečiai.

Tiesa, turnyras nebuvo itin aukšto lygio, nes jame nedalyvavo geriausi miesto sportininkai. Prieš vakar Klaipėdoje prasidėjusį Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą nenorėta be reikalo rizikuoti.

Greičiausieji iš greičiausiųjų

Lenktyniauti su vėju įpratę sportininkai varžėsi net šešiose skirtingose bėgimo rungtyse. 60 metrų distanciją grečiausiai įveikė šiaulietė Greta Karpavičiūtė, o vaikinų gretose auksą pelnė plungiškis Mantas Galdikas. Antrąsias vietas užėmė  pasvalietė Irma Mačiukaitė ir biržiškis Vaidotas Skvereckaitis, o bronza atiteko Saulės miesto atletei Ievai Petronytei ir  Domui Valiūnui iš Vilniaus.

Tiek pat metrų abrjerinio bėgimo rungtį merginų gretose pirma įveikė šiaulietė Laura Ušanovaitė. Sidabrą ir bronzą pelnė taip pat mūsų miesto lengvaatletės  Eva Misiūnaitė ir Aistė Levickaitė.

Vaikinų vyresniųjų grupėje medalius pasidalijo Evaldas Beinotas, Deividas Balčius ir Arnas Petravičius, o jaunesniųjų prizininkais tapo šiauliečiai Nerijus Rimkevičius, Vytautas Žalys ir Giedrius Šiškevičius.

400 metrų bėgimo merginų rungtyje šiaulietės „nuskynė” auksą ir sidabrą. Pirmosios vietos medalis papuošė Svajūnės Lianzbergaitės krūtinę, o antrosios vietos – Eglės Kundrotaitės. Trečia liko  Gintarė Garbašauskaitė iš Pasvalio. Vaikinų grupėje taip pat triumfavo šiaulietis – Kelmės rajono sportininką Mantvydą Saikavičių aplenkęs Gediminas Kučinskas. Bronza atiteko trečią rezultatą pasiekusiam Deividui Katelei iš Panevėžio. Dvigubai ilgesnės distancijos medalius tiek merginų, tiek vaikinų grupėje išsidalijo šiauliečiai. Merginų gretose pagal prabą nuo aukščiausiosios pelnė Evelina Uševaitė, Augustė Lebenskytė ir Justina Jasutytė, o vaikinų atitinkamai Justinas Beržanskis, Mindaugas Malinauskas ir Mantas Šernas.

1500 metrų bėgimą laimėjo vienintelė merginų grupės dalyvė Vaidilė Norbutaitė iš Kelmės, o vyriškos lyties sportininkų gretose triumfavo šiaulietis Justinas Križinauskas. Antrąją vietą užėmė taip pat Šiaulių atstovas Artūras Gubaras, o trečioji vieta atiteko Pauliui Beliūnui. Ilgiausioje 3000 metrų bėgimo rungtyje ir vėl savo jėgas išbandė tik viena merginų atstovė Vaidilė Norbutaitė. Ji distanciją įveikė per 12.18,27 minutės. Vaikinų grupės nugalėtoju tapo Marius Diliūnas, antras finišą kirto Kęstutis Jankūnas iš Pakruojo, o trečias – Andrius Juknevičius.

Žemės trauka sportininkams – ne kliūtis


Vaikinų šuolių į tolį sektoriuje nepralenkiamas buvo šiaulietis Justinas Rudis, iššokęs į dviejų metrų aukštį, o merginų grupėje – Ineta Šeflerytė iš Panevėžio. Jos rezultatas – 1,6 metro. Šuolių su kartimi čempionais tapo Indrė Bartašiūnaitė ir Mantvydas Spudis. Šuolių į tolį rungtyse geriausiai sekėsi daugiau nei šešis metrus nušokusiam Donatui Niuniavai ir pusšešto metro įveikusiai Ingai Garbašauskaitei. Trišuolių varžybose iš merginų geriausiai sekėsi Skaistei Grigytei, iš vaikinų – Algirdui Sabučiui.

Stūmė skirtingų svorių rutulius


Paskutinė rungtis – rutulio stūmimas. Jos besirungusiems lengvaatlečiams teko stumti skirtingų svorių rutulius. Vyresni vaikinai „darbavosi” su septynis kilogramus sveriančiais metaliniais rutuliais, o jų gretose stipriausias buvo šiaulietis Edikas Petkus. Antroji ir trečioji vietos atiteko Dinui Petkui ir Eligijui Krūminui. Kilogramu mažiau sveriantį rutulį stumti geriausiai sekėsi Arnoldui Staneliui. Antras buvo Arnoldas Tolčiakovas, trečias – Daividas Bielskis. Keturių kilogramų svorio rutulį stūmė merginos. Iš jų toliausiai metalinį sviedinį „nuvyti” pavyko Sandrai Kromelytei. Antrąją vietą užėmė Šiaulių miesto jaunių žiemos pirmenybių rutulio stūmimo rungties čempionė Anastasija Michejeva, o trečiąją – Neringa Sakalauskaitė. 
Į viršų