Aušra LAURINKIENĖ 
Antradienį Šiaulių arenoje apdovanoti 2009 metų Lietuvos BMX (mažųjų dviračių) pirmenybių čempionai ir prizininkai. Į šventinį vakarą susirinko gausus būrys sportininkų - buvo apdovanoti keturiolikos įvairių amžiaus grupių trijų vietų laimėtojai iš Šiaulių, Pakruojo, Panevėžio ir Latvijos.
 
Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius-direktorius Antanas Taučius federacijos vardu įteikė taurę Ivetai Daujotaitei, kaip perspektyviausiai BMX dviratininkei. Atminimo dovanų sulaukė ir Gabrielius Pabijanskas bei jo trenerė Donata Šiaudvytė. Primename, kad Gabrielius pateko ne tik į Šiaulių miesto geriausių jaunųjų sportininkų, bet ir į sporto mokykloje renkamą geriausių metų sportininkų penketuką.  LDSF diplomais ir medaliais apdovanoti Lietuvos ir Latvijos BMX treneriai Donata Šiaudvytė, Albertas Rimša (Šiauliai), Vilius Lopeta, Rimvydas Rimkus (Pakruojis), Janis Škipec (Jelgava) ir Evgenij Lisovkij (Ryga). Jų auklėtiniai 2009 metų pirmenybėse savo amžiaus grupėse tapo čempionais. 
 
Nepamiršti ir tie, be kurių jokios varžybos – neįsivaizduojamos. Renginio metu padėkota mažųjų dviračių sporto teisėjams Virginijai Berankienei (Panevėžys), Silvai Leparskienei, Alfonsui Gulbinui (Šiauliai), Broniui Gedminui (Pakruojis) ir Aivarui Balbeksui (Jelgava). 
 
Pasibaigus apdovanojimams sporto mokykla „Dubysa” visus sportininkus, svečius ir tėvelius pakvietė prie vaišių stalo ir dovanojo bilietus į vakare arenoje vykusias BBL krepšinio čempionato varžybas.

Į viršų