Pastaruoju metu, po pasirodžiusius informacijai apie Šiaulių oro uosto komercinės veiklos „pristabdymą“, sulaukiame klausimų – ar oro uostas nustojo veikti? Užtikriname, Šiaulių oro uostas ir toliau yra nuolat pasiruošęs priimti krovininius orlaivius, atlikti jų aptarnavimą, krovą, visas reikalingas krovinių procedūras.

Nuo 2003 metų veikianti savivaldybės įmonė Šiaulių oro uostas bandė užimti oru gabenamų krovinių rinkos dalį. Visokių metų buvo – ir nuopuolių, ir pakilimų. Beveik dešimtmetis bendradarbiavimo su Izrealio El Al Cargo ir CAL avialinijomis buvo kone produktyviausias veršelių gabenimo iš Lietuvos į Izraelį projektas. Išgabenta virš 20 tūkstančių tonų gyvojo krovinio. Krovinių gabenimo oru statistikoje tai nėra dideli skaičiai, bet oro uostui buvo neįkainojama patirtis, galimybė plėstis ir ieškoti kitų rinkos žaidėjų. Tuo metu atsirado veterinarinis sandėlis su laboratorija ir idėja gabenti maisto produktus, gėles. Tačiau šis projektas nutrūko, nes verslas rado pigesnių būdu transportuoti gyvą krovinį. Liko neįgyvendinta maisto ir augalų gabenimo idėja, neatsirado verslo struktūros, kuri tą nišą užpildytų.

Šių metų vasario mėnesį nutrūko ir mūsų partnerių tekstilės gaminių gabenimo iš Turkijos projektas. Kai tapo aišku, kad greitu laiku neatsiras orlaivių su kroviniais, teko priimti drastišką sprendimą – taupant įmonės lėšas, atleisti dalį darbuotojų, kurie vykdė antžeminį krovininių orlaivių aptarnavimą. Iš vienos pusės – gaila buvo pilnai apmokytus darbuotojus paleisti, tačiau iš kitos pusės – įmonė beveik 100 tūkstančių eurų susimažino išlaidas. Daug kam parūpo, ar dėl to nutraukėme komercinę veiklą? Ne, nes:

  • Negali nustoti veikti, nes turi vykdyti aviacijos saugumo funkciją ir aptarnauti kariuomenę, kai atskrenda kariai ar technika civiliniais orlaiviais.
  • Negali nustoti, nes tarptautinio oro uosto statuso išlaikymas yra gyvybiškai svarbus tarptautinėje oro erdvėje skraidantiems orlaiviams, kuriems reikia leistis Šiauliuose.
  • Negali nustoti veikti, nes investuotojui reikia oro uosto antžeminio aptarnavimo.

Dirbame ir dirbsime toliau, siekdami pritraukti krovininių skrydžius. Oro uoste turime visą reikalingą struktūrą – pasienio, muitinės, maisto ir veterinarijos tarnybas, turime vienintelį Baltijos šalyse veterinarijos sandėlį su laboratorija. Todėl į Šiaulius kviečiame visus, kuriems reikia profesionalių paslaugų, visus, kurie gamina, prekiauja, gabena – mes pasirūpinsime jūsų kroviniais, suteiksime paslaugas už tikrai prieinamą, konkurencingą kainą.

09271

Daugiau informacijos  - Aurelija Kuezada, SĮ Šiaulių oro uosto direktorė,
Lakūnų 4, Šiauliai, +37061024421; e-mail: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Į viršų