Daugelis šiauliečių pastebėjo, kad mieste važinėja 8 maršrutiniai autobusai, kuriuos puošia pokario partizanų vadų, Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio tarybos 1949 m. vasario 16 d. deklaracijos signatarų portretai, vardai ir citatos. Prie svarbių šalies istorijai asmenybių atminimo įprasminimo aktyviai prisidėjo Šiaulių miesto verslas. Artėjant miesto gimtadieniui, Šiaulių miesto meras Artūras Visockas lankėsi akciją rėmusiose verslo bendrovėse ir domėjosi, ką darbuotojai žino apie šią istorinės atminties iniciatyvą. Įmonių vadovų meras taip pat klausė, kokiomis aktualijomis šiuo metu gyvena Šiauliuose dirbantis verslas.

Pirmos Šiaulių mero aplankytos bendrovės – „Mano Būstas“ ir UAB „Ecoservice projektai“. Susitikęs su dirbančiaisiais, Artūras Visockas pristatė pagarbos partizanams akciją, pabrėžė jų kovų už laisvę svarbą.

08222

„Mano Būsto“ biure Šiaulių meras Artūras Visockas, atsitiktinai pasirinkęs darbuotoją, paklausė, ar ši žino, kurio partizano atvaizdas yra ant „Mano Būstas“ lėšomis apipavidalinto autobuso ir sulaukė teigiamo atsakymo. Už savo žinias renovacijos projektų vadovė Edita Skėrienė iš mero rankų gavo pakvietimą į mero padėkos vakarą. Darbuotojai didžiavosi, kad įmonės logotipas yra šalia Pietų Lietuvos partizanų srities vado Adolfo Ramanausko-Vanago pavardės. Buvęs mokytojas pokariu tapo viena ryškiausių ginkluotojo pasipriešinimo asmenybių, net 11 metų vedęs ginklo brolius į partizaninę kovą.

Susitikimo metu Šiaulių regiono vadovė Roma Janušonienė miesto merą supažindino su įmonės įgyvendinamomis naujovėmis. Viena jų – dalijimosi ekonomika grįsta platforma PortalPRO.

„Bendrovės „Mano Būstas“ prižiūrimuose daugiabučiuose namuose darbų yra daugiau, nei turimų žmogiškųjų resursų, todėl planuojame pasitelkti išorės rangovus, atsisakydami darbų atlikimo savo jėgomis. Šiam tikslui nutarėme sukurti platformą, kuria galės naudotis visi namų ūkio darbus išmanantys meistrai.

Internetinėje platformoje PortalPRO bus skelbiami visi darbai, kuriuos reikia atlikti daugiabučiuose. Kiekvienas sistemoje prisiregistravęs meistras prieš pradedant darbą turės išsiimti individualios veiklos pažymėjimą, išklausyti mokymus, gauti mūsų patvirtintą sertifikatą. Meistrai galės rinktis tuos darbus, kurie labiausiai atitinka jų kvalifikaciją, dirbti kiek nori, kada gali. Užsakymų tikrai netrūks, nes turime daugiausia klientų Šiauliuose. Atliktus darbus klientai vertins minėtoje platformoje, o mes geriausiems meistrams suteiksime pirmenybę renkanti naujus užsakymus. Labai svarbus akcentas – platformos skaidrumas. Per platformą galės dirbti tik sertifikuoti ir individualios veiklos pažymėjimus turintys meistrai, taigi nebeliks vietos šešėliui, kuris vis dar gajus šiame segmente“, – šiauliečiams ruošiamą naujovę komentavo Roma Janušonienė.

UAB „Ecoservice projektai“ apsilankęs Šiaulių meras susitiko su antrinio rūšiavimo linijos darbuotojais. Dirbantieji sakė pastebėję partizanų atvaizdus ant miesto transporto, iš partizaninio pasipriešinimo asmenybių jiems geriausiai žinomas vadas Ramanauskas-Vanagas. Kvietimas į mero padėkos vakarą atiteko Virginijui Biknevičiui.

08223

Bendrovės administracijos darbuotojai ne tik žinojo, kad UAB „Ecoservice projektai“ prisidėjo prie Bronislovo Liesio-Nakties atminimo pagerbimo, bet ir vardijo svarbiausius buvusio studento, vėliau – Prisikėlimo apygardos štabo viršininko biografijos faktus.

„Mums, kaip kompanijai, svarbu būti aktyviais Šiaulių bendruomenės nariais. Todėl siekiame prie miesto ir miestiečių gyvenimo prisidėti ne tik kasdieniais darbais, bet ir remdami bendruomenei svarbias iniciatyvas. Partizanų pasiaukojimas ir indėlis į kovą už Lietuvos laisvę iš tiesų yra neišmatuojamas. Svarbu, kad visi prisimintume to laikmečio įvykius, tuos drąsius žmones ir jų nuveiktus darbus“, – teigė UAB „Ecoservice projektai“ vadovas Artūras Prokarenka.

„Ecoservice projektai“ šiuo metu ruošiasi naujam darbui etapui. Pasirašę sutartį su Šiaulių miesto savivaldybe, jau nuo rugsėjo 1 d. pradės teikti atnaujintas paslaugas, o tai reikš naujienas ir pozityvius pasikeitimus. 

Šiauliuose investuota apie 1,5 mln. eurų, už kuriuos mišrių komunalinių atliekų konteineriai pakeisti naujais bei identifikuoti, modernizuotas atliekas surenkančių automobilių parkas. Atliekas iš gyventojų konteinerių rinks nauji, Euro VI standartą atitinkantys automobiliai. Jie veikia daug tyliau ir į aplinką išmeta daug mažiau anglies dioksido.

„Ecoservice projektai“ taip pat teikia mechanizuoto valymo paslaugas Šiaulių mieste. Žiemos metu teikiamos sniego valymo ir mišinio barstymo paslaugos, o vasarą aplinka tvarkoma naudojant mechaninę-vakuuminę sistemą turinčias šlavimo mašinas. Iš viso Šiauliuose bendrovė prižiūri 580 000 kv. m. šaligatvių, 187 000 kv. m. važiuojamosios kelio dalies vasarą ir 1 359 000 kv. m. važiuojamosios kelio dalies žiemą.

08224

Partizanų vadų atminties įprasminimo iniciatyvą Šiauliuose parėmė: UAB „Splius“, UAB „Mano būstas“, UAB „Salda“, UAB „Ecoservice projektai“, UAB „Bodesa“, AB „Gubernija“, UAB „Baltik vairas“, AB „Šiaulių bankas“.

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

 

Į viršų