Radviliškio rajonas. Radviliškio viešosios bibliotekos salėje vos tilpo moksleiviai iš Radviliškio miesto ir rajono mokyklų, norintys pabendrauti su grupės „G&G Sindikatas“ lyderiu Gabrieliumi Liaudansku-Svaru.

Svaras, žinomas savo muzikine veikla, pilietinėmis akcijomis, bendravimu su jaunimu, plačiau pasakojo apie kitus savo pomėgius, vertybes. Jaunuoliams buvo įdomu sužinoti, kad jis daug piešia (mėgstamiausias – graffiti menas), užsiima socialine veikla – sergančiuosius lanko ligoninėse, nuteistuosius – laisvės atėmimo vietose ar pataisos centruose. Kaip jis pats sako, „pasirinkau nepraeiti pro šalį“. Bendrauja su tais, kuriems reikia padrąsinančio žodžio ar su kuriais jau niekas nebebendrauja. Nuo mažens augęs tokioje aplinkoje, kurioje reikėjo išsikovoti sau vietą, pripažinimą ar pagarbą, išgyvenęs draugo mirtį, aplinkinių abejingumą, Svaras jaučiasi artimas gyvenimo negandas patiriantiems žmonėms. Su dėkingumu jis prisiminė kelis svarbius jo gyvenimo mokytojus, kurie pastūmėjo priimti teisingus sprendimus. „Viską sprendžia akimirkos, kurios mus pasiekia tam tikru laiku. Tuomet privalome priimti greitus sprendimus ir nuo jų pasirinkimo priklauso ateitis“, – tikino jis.
Baigiantis susitikimui, Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė padėkojo svečiui už įdomią pilietiškumo pamoką bei padovanojo suvenyrų su Radviliškio krašto simbolika.
Po renginio, nors ir skubėjo į kitą susitikimą, Svaras neatsisakė nusifotografuoti su gerbėjais, dalijo jiems autografus.

 Parengė Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Į viršų