Pakruojo rajono tarybos sprendimu nuo rugsėjo 1 d. uždaroma Pamūšio pradinė mokykla. T. y. kuomet visos šalies vaikučiai skubės į klases, vietiniai pipirai, kartu su savo tėvais, spręs dilemą, kurią rajono mokyklą pasirinkti? Aišku, vargo padaugės: reikės keltis dar anksčiau, reikės bet kokiu oru laukti stotelėje autobuso...

Mažųjų pamūšiečių  tėvai sako, jog jų želmenėliams nesaugu bus vėlai sugrįžti, mat  gyvenvietėje esama ne vieno asocialaus asmens, linkusio į agresiją. Gimdytojai iškelia ir kitus argumentus, tačiau rajono tarybiečiai tvirtina jog savo sprendimą atšauktų nebent tada, jei gautų garantijas, jog iki rugsėjo susirinks ne mažesnis kaip pusšimčio pradinukų būrelis. Pamūšiečiai sutrikę, nes gandrus kviestis vėlu, o iš kur tų pabiručių šitiek paimsi?

Važinėjantys autobusiais į mokyklas vaikai visada yra priklausomi nuo gamtos išdaigų.  Štai užpraeitą savaitę Žeimelio seniūnijoje pusnyse įstrigo mokyklinis autobusėlis su 20 vaikų. Prireikė net ugniagesių  pagalbos. O vidurnaktį kelio Degučiai - Lygumai pusnyse įklimpo greitosios pagalbos automobilis. Po poros valandų medikus ištraukė ir pas ligonį palydėjo galinga ugniagesių technika.

Panaši situacija ir kituose aspkrities rajonuose, nes ir vėl žiema kelininkus užklupo netikėtai. Akmenės rajono Kruopių seniūnė džiaugėsi, kad vietiniais keliais pasirūpino ūkininkas V. Ą. Naujosios Akmenės meras puolė į kojas komunalininkams, o Papilės seniūnas dėkavojo vietos žemės ūkio bendrovės vadovams, neatsisakiusiems pagelbėti „ekstremalioje situacijoje“.
Į viršų