Akmenės rajonas. Žagarėje rekonstruota miesto aikštė. Nusprendus rekonstruoti Žagarės miesto aikštę ir pritaikyti ją aktyviam poilsiui, pagrindinis Žagarės miesto aikštės rekonstrukcijos tikslas buvo išsaugoti tam tikrą želdinių kiekį, atkurti pradinį aikštės vaizdą ir funkcijas. Nepaisant to, kad Žagarės miesto aikštės rekonstrukcijos projekto darbai užsitęsė, susidurta su nesklandumais, keitėsi darbus vykdančios įmonės, dabar miestelėnai gali džiaugtis puikiu vaizdu, atsiveriančiu įžengus į miesto centrą.

Aikštėje pakloti vamzdynai ir sumontuoti šuliniai lietaus nuotekų sistemai, apšvietimo sistema, paklota 9300 kv. m. granitinės dangos, apsėta veja, įrengti suoliukai, dviračių stovai, vėliavų stiebai, šiukšliadėžės, gėlinės, informaciniai stendai, teritorija apsodinta medeliais, o pavasarį pražys gėlės.
Iš viso prireikė 4 320 536,59 Lt, iš jų Europos regioninės plėtros fondo – 3 447 753,64 Lt, Valstybės biudžeto – 304 213,55 Lt, savivaldybės biudžeto – 568 569,40 lėšų.
Žagarės miesto aikštė pakeitė savo veidą ir atgimė naujam gyvenimui, o svarbiausia, kad ji atliks miesto reprezentacinę funkciją. 2015 metų Lietuvos kultūros sostinė – Žagarė pasitiks svečius su puikiai sutvarkyta ir atsinaujinusia viešąja erdve, pritaikyta gyventojų laisvalaikiui, kultūrinei veiklai, verslo poreikiams.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų