Mykolas DEIKUS

Buvęs Šiaulių apskrities viršininkas Rimundas Domarkas šiltai įsikūrė Darbo biržoje, o Valstybės kontrolieriai skaičiuoja besivelkančias „uodegas“. Konstatuota, kad likviduojant administraciją pažeisti įstatymai.

Valstybės kontrolieriai tikrino, kaip buvo likviduojamos apskričių viršininkų administracijos ir surado nemažai pažeidimų. Pažeidimų rasta ir Šiauliuose.

Valstybės kontrolieriai konstatavo, kad Šiaulių apskrities viršininko administracija iš apskaitos registrų nepagrįstai išregistravo 22,6 tūkstančių litų įsigijimo vertės ilgalaikį turtą ir jo neperdavė nei savivaldybėms, nei kitoms valstybės institucijoms. Likviduojant administraciją išregistruoti šeši Pakruojyje esantys garažai ir niekam neperduoti. Paaiškėjo, kad buvusi apskrities valdžia pati nesusigaudė tarp valdomų turtų ir savo garažus kažkodėl priskyrė Pakruojo savivaldybei.

Pažeidimo neišvengta ir tvarkant nuompinigius, gautus už nuomojamas ligoninės patalpas – daugiau kaip 70 tūkstančių litų.

Be to, padarytas keliolikos tūkstančių litų nuostolis. Apskrities viršininko administracijos likvidatorius iš apskaitos registrų nepagrįstai nurašė beveik keturiolika tūkstančių litų debetinį įsiskolinimą, kuris nebuvo pripažintas beviltišku. Anot valstybės kontrolierių, įsiskolinimas negalėjo būti nurašytas. 

Į viršų