Asta VOLKOVAITĖ
Dėl nebūtos vagystės linčo teismą sugėrovui surengę du jauni vyrai: trisdešimtmetis Nerijus Bagdonas ir 21-erių Algirdas Skirmantas išgirdo teismo verdiktą. Vakar Šiaulių apygardos teisme paskelbus nuosprendį, laisvės atėmimo bausme nuteisto vyro artimoji negalėjo sulaikyti ašarų, liejosi ir piktos replikos.
 
Sumušė ir padegė
 
Praėjusių metų kovo pabaigoje Kelmės rajono Užvenčio seniūnijos Junkilų kaime trys bendradarbiai medkirčiai: N. Bagdonas, A. Skirmantas ir Aivaras S. po darbų nutarė išgerti. Trijulė nuvažiavo į butą, kuriame netrukus ir subrendo kruvino įvykio užuomazgos – čia įvyko kivirčas. N. Bagdonas ir A. Skirmantas piktinosi dėl to, kad Aivaras S. neva pavogė benzininį pjūklą. Netrukus kivirčas peraugo į muštynes: N. Bagdonas ir A. Skirmantas sumušė savo kolegą. To vyrams buvo negana: jie paėmė Aivarą S. už parankės ir liepė jam sėstis į automobilį. 
 
Vyrai linčo teismą pratęsė nuošalioje vietoje: dar kartą sumušė Aivarą S., N. Bagdonas jį apipylė benzinu ir padegė. Išsigandęs A. Skirmantas puolė gesinti savo bendradarbį. Aivaras S. išsigelbėjo, bet jam apdegė veidas, kaklas bei kitos kūno dalys – iš viso nudegė apie 20 procentų visos kūno odos.
 
Ruošiasi apskųsti nuosprendį
 
Abu teisiamieji neigė savo kaltę. N. Bagdonas išvedžiojo, kad Aivaras S. pats įkrito į laužą, bet išsukinėjimai nei jo, nei jo kolegos neišgelbėjo. Šiaulių apygardos teismas N. Bagdoną ir A. Skirmantą pripažino kaltais padarius nusikaltimą ir skyrė skirtingas bausmės. N. Bagdonas belangėn pasiųstas devyneriems metams, o A. Skirmantui skirtas vienerių metų laisvės apribojimas: vaikinas turės būti namuose nuo 23-ios valandos vakaro iki 6-os ryto.
 
Teismas patenkino du civilinius ieškinius. Šiaulių teritorinei ligonių kasai iš N. Bagdono priteista daugiau kaip pustrečio tūkstančio litų nukentėjusiojo gydymo išlaidoms padengti. Vyras turės atlyginti ir 50 tūkstančių litų įvertintą nukentėjusiojo neturtinę žalą. Beje, kai vyko ikiteisminis tyrimas, įtariama, kad N. Bagdonas galėjo padaryti dar vieną nusikaltimą. Vyrui pareikšti įtarimai dėl Kelmės rajono gyventojos nužudymo.
 
„Tris žmones nužudo ir tiek gauna”, - po nuosprendžio griežtomis bausmėmis piktinosi abiejų nuteistųjų artimieji. Jie teigė, kad ruošiasi skųsti nuosprendį. Advokatas jiems atsakė, kad rašys skundą. 

Į viršų