05-08-2015 04

Pakruojo rajonas. Gegužės 4 d. – Šv. Florijono, ugniagesių globėjo, diena. Ta proga Šiaulių APGV Pakruojo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai kvietė visuomenę susipažinti su ugniagesio darbu. Į kvietimą aktyviausiai atsiliepė jaunieji pakruojiečiai: grupė „Žemynos“ pirmokų ir mažieji „Saulutės“ auklėtiniai gausiais plojimais palydėjo ugniagesių-gelbėtojų demonstruojamus pratimus, ne mažesnį susižavėjimą susirinkusiems kėlė ir gaisrinės technikos panaudojimo galimybių demonstravimas.
Pakruojo r. nuotr.

Daugiausiai apie ugniagesių darbą ir kasdienybę papasakojo Pakruojo PGT viršininkas Darius Motekaitis. Viršininkas supažindino, kokius gelbėjimo darbus tenka atlikti ugniagesiams, o jo pasakojimą nuolat papildė ugniagesiai gelbėtojai, pademonstravę naudojamą techniką, rūbus, kitas gelbėjimo darbams naudojamas priemones ir būdus.
Renginio dalyviai buvo ne tik supažindinti su ugniagesių darbo aplinka bei priemonėmis, bet ir išgirdo ne vieną patarimą, kaip elgtis nelaimės atveju, galėjo pasimokyti naudotis gesintuvu, gavo įvairių lankstinukų ir metodinės literatūros.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų