Asta VOLKOVAITĖ

Šią savaitę už grotų laikinai pasiųstas 44-erių metų Kelmės rajono gyventojas 44-erių F. D. Vyras įtariamas nužudęs savo motiną.

Gegužės 12-osios rytą 84-erių Kelmės rajono gyventoja S. D. rasta negyva savo sūnaus ir jos sugyventinės namų lovoje. Iškviesti policijos pareigūnai moters kūne smurto žymių nepastebėjo. Netrukus pradėtas ikiteisminis tyrimas senolės mirties priežasčiai nustatyti.

Ekspertų išvados parodė, kad moteris nemirė savo mirtimi, o galėjo būti nužudyta. Praėjus dviem paroms po moters mirties policininkai kaip įtariamąjį sulaikė jos sūnų. Šiaulių apygardos prokuratūros prašymu Šiaulių miesto apylinkės teismas pirmadienį vyrą leido suimti 15 parų.

Per apklausą įtariamasis neigė nužudęs motiną. Vyras pareigūnams pateikė alibi, kad lemtingą naktį jis svaiginosi alkoholiniais gėrimais ir ne namuose. Ar ši versija tik gynybinė, ar vyras iš tikrųjų buvo kažkur išvykęs, parodys tolesnis tyrimas.

„Šiaulių naujienų” žiniomis, sunkiu nusikaltimu įtariamas vyras praeityje jau buvo turėjęs reikalų su  teisėsauga: jis buvo įtariamas vagyste. Už nusikaltimą vyrui neteko atsiimti, nes įtariamasis susitaikė su nukentėjusiuoju. Po šių veiksmų byla nutraukta.

Į viršų