Šiaulių policijos komisariato areštinė priglaudė 46 metų Kelmės rajono gyventoją Teresę Braukylienę. Moteris - teistumo rekordininkė. Ji yra teista 22 kartus ir beveik visus - už sukčiavimą.

Senyvo amžiaus žmonėms ji prisistatydavo ir "Sodros" darbuotoja, žadančia įvairias pensijų priemokas, ir globos bei rūpybos tarnybų atstove, siūlančia pensininkams reikalingas paslaugas, ir bankų įgaliotine, pranešančia galinti padėti greičiau pasiimti kompensuojamus rublinius indėlius. Pastaruoju metu ji pradėjo ir vagiliauti.

2008 m. rugpjūtį T. Braukylienė apsilankė pas Šiauliuose gyvenančią 82 metų moterį ir, prisistačiusi socialine darbuotoja, pradžiugino senolę - už mirusį vyrą jai priklausanti piniginė išmoka, tik už dokumentų sutvarkymą reikia sumokėti 60 litų.

Močiutei stalčiuje ieškant vyro mirties liudijimo, T. Braukylienė pamatė čia gulinčią pinigų krūvelę. Suvaidinusi, kad blogai pasijuto, ji paprašė šeimininkės stiklinės vandens.

Kol ši suvaikščiojo į virtuvę, "socialinė darbuotoja" iš stalčiaus nugvelbė 2 500 litų. Tačiau tuo viskas nesibaigė. Kadangi močiutė už dokumentų tvarkymą geradarei padavė 100 litų, o ši neturėjo grąžos, tad jos abi nupėdino iki parduotuvės, iškeitė šimtinę smulkesnėmis kupiūromis ir T. Braukylienė iš senolės gavo dar 60 litų.

Už šį nusikaltimą sukčiautoja buvo teisiama praėjusių metų rudenį.

Subendrinus bausmę už šią vagystę su neatliktos bausmės už anksčiau padarytą sukčiavimą dalimi, keturių nepilnamečių ir keturių jau suaugusių vaikų motinai skirtas laisvės atėmimas ketveriems metams ir šešiems mėnesiams.

Išgirdusi nuosprendį moteris nuo teisėsaugos ėmė slapstytis. Be to, jos laukė dar vienas nuosprendis už 2009 metų vagystę iš buto.

T. Braukylienė į jį pateko irgi apsimetusi socialine darbuotoja. Kol 91 metų senolė ieškojo prašomų dokumentų, ji nužiūrėjo, kur laikomi pinigai, ir juos pavogė.

Kviečiama į teismą dėl pastarosios vagystės T. Braukylienė čia nepasirodė, todėl buvo paskelbta jos paieška.

Balandžio 8-ąją Šiaulių miesto policijos pareigūnai sulaikė ją Šiauliuose.
ELTA 

Į viršų