Pasieniečiai Naujojoje Akmenėje sulaikė vyrą, turėjusį pustrečio tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų. Jo gyvenimo draugė šiemet irgi yra įkliuvusi su cigaretėmis. Šios brolis už cigarečių kontrabandą neseniai gavo dešimttūkstantinę baudą ir neteko automobilio.

Pirmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai kartu su Akmenės rajono policininkais vienoje Naujosios Akmenės garažų bendrijų sulaikė kontrabandinių rūkalų ir 27 metų vietinį gyventoją.

Pasieniečiai turėjo informacijos apie neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Pasaloje laukę VSAT pareigūnai stebėjo, kaip įtartinas vyriškis privažiavo prie vieno garažo durų ir pradėjo į automobilį krauti maišus. Pasieniečiai jį sulaikė ir patikrino "Audi A4 Avant", kuriame aptiko 1000 pakelių cigarečių, o garažo viduje - dar 1670 pakelių. Visi rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Pradėta administracinės bylos teisena. 27-erių Naujosios Akmenės gyventojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio "Audi A4 Avant" konfiskavimas.

Apklausos metu paaiškėjo, kad sulaikytasis - neseniai pasieniečiams su nelegaliu rūkalų kroviniu įkliuvusios Naujosios Akmenės gyventojos gyvenimo draugas. Sausio pradžioje ši 24 metų moteris su 20-mečiu broliu pareigūnų buvo sulaikyta Šiaulių rajone, Ginkūnuose. Tuomet pareigūnai, patikrinę automobilį "BMW 525", mašinos salone bei bagažinėje aptiko 1400 pakelių cigarečių, paženklintų baltarusiškais akcizo ženklais.

Naujosios Akmenės gyventojai taip pat gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų, gali būti konfiskuotas ir automobilis, kuriuo buvo gabenamos cigaretės.

Sulaikytas dvidešimtmetis moters brolis Naujųjų metų išvakarėse, irgi buvo įkliuvęs policininkams. Tąkart jo mašinoje rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių. Vyrui Akmenės rajono apylinkės teismo sprendimu buvo skirta 10 tūkst. litų bauda ir konfiskuotas automobilis, kuriuo dvidešimtmetis gabeno rūkalus.

Eltos inf.
Į viršų