2014-10-24 05

Radviliškio rajonas. Radviliškio rajone įvykusioje respublikinėje, jau keturioliktąjį kartą organizuojamoje šventėje „Pieno lašas 2014“ apdovanotos 2014 metų geriausios šalies melžėjos: pirmosios vietos nugalėtoja Rasa Sabaliauskienė iš Kupiškio rajono, antrosios vietos nugalėtoja Rūta Daukševičienė iš Utenos rajono ir trečiosios vietos laimėtoja Kristina Plungaitė iš Radviliškio rajono.
Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

Šios trys moterys nugalėjo savo rajonų varžytuvėse, o jų pasiekimus drauge su kitų rajonų geriausiųjų rezultatais lygino ir geriausias šalies melžėjas išrinko respublikinė vertinimo komisija.
Šventėje dalyvavo Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės patarėjas Saulius Jakimavičius, pasidžiaugė vis didėjančiu melžėjų meistriškumu: „Džiaugiuosi, kad melžėjo amatas šiais technologijų laikais vis dar vertinamas. Juk šiame procese labai svarbu yra ne tik primelžto pieno kiekis, bet ir aukšta darbo kultūra, melžėjos žinios, karvių fiziologijos išmanymas.“
Susirinkusieji į šventę dalyvavo įvairiose rungtyse: norintys galėjo pabandyti senovinėmis muštuvėmis sumušti sviestą, nustatyti grietinės riebumą, degustuoti sūrius, dalyvauti greitojo pieno gėrimo rungtyje.

Parengė Laima SIMAITYTĖ

Į viršų