Šiaulių miškų urėdijoje vyko respublikinio Jaunųjų miško bičiulių sambūrio (JMBS) būrelių narių ir mokinių, mylinčių mišką, dailės darbų konkurso „Mums rūpi Lietuvos miškai” baigiamasis etapas.

Šis renginys - tai viena iš mokinių saviraiškos, kūrybiškumo, pilietiškumo ir tautiškumo ugdymo formų, konkurso tikslas - skatinti mokinius suvokti ir perteikti dailės kūrinyje gamtinę aplinką, ugdyti miškų ekologines nuostatas, suvokti save kaip atsakingą, prasmingai veikiantį miške ir miškui bendruomenės narį, ugdyti pilietiškumo jausmą, lavinti mokinių meninę saviraišką, paremtą miškų stebėjimais ir jutimais.

Konkurse dalyvavo JMBS būreliai, miško bičiuliukų tuntai, klubai, mokiniai, mylintys mišką, mokyklų girininkijos - iš viso buvo atsiųsta per tūkstantis iš visos respublikos, o baigiamajam konkurso etapui komisija atrinko 24 mokinių darbus iš 11 respublikos rajonų. Jų darbai buvo eksponuoti Šiaulių urėdijos patalpose.

Pakviestiesiems į baigiamąjį konkurso etapą mokiniams ir juos paruošusiems pedagogams buvo įteikti VĮ Šiaulių miškų urėdijos padėkos raštai, atminimo dovanos. Konkurso komisija iš šių darbų kiekvienoje amžiaus grupėje išrinko po 3 laureatus. Jais tapo ir jaunieji dailininkai iš Šiaulių apskrities: Nedas Galvelis – 1 klasės mokinys iš Šiaulių rajono Kuršėnų Stasio Anglicko pagrindinės mokyklos, JMBB  „Giliukai” (jį paruošė mokytoja Daiva Samuilienė), Greta Poškutė, 8 klasės mokinė, ir Eglė Dučinskaitė, 3 klasės mokinė iš Radviliškio rajono Grinkiškio J. Podėrio vidurinės mokyklos, JMBB „Bruknelė” (mokytoja Rasa Poškienė).

Laureatai ir juos paruošę pedagogai buvo apdovanoti Generalinės miškų urėdijos, JMBS Rėmimo tarybos padėkos raštais, dovanomis. Po šventinio koncerto, kurį visiems konkurso dalyviams ir svečiams dovanojo jaunieji miško bičiuliai iš Šiaulių logopedinės mokyklos, Kuršėnų Stasio Anglicko pagrindinės mokyklos bei  Grinkiškio J. Podėrio vidurinės mokyklos, visų apdovanojimų ir šilto pabendravimo prie arbatos puodelio visiems konkurso dalyviams dar buvo padovanota įspūdinga ekskursija prie Šiaulių miesto simboliu tapusios lapės ir į Kryžių kalną bei šventiniai pietūs.
 
"Šiaulių naujienų" inf. 
Į viršų