Krūtinės

Pakruojis. 65-ųjų metinių pergalės prie fašizmą proga pagerbti Antrojo pasaulinio karo veteranai. Kaip pranešama, tą dieną pūtęs žvarbus vėjas visai nešiurpino: veteranai laikėsi drąsiai, atstatę istorijai medaliais nusagstytas krūtines. O vietos floristė F. B. įteikė simbolinį skaičių širdies krauju nudažytų tulpių (65-ias).

Globa

Pakruojis. Ir toliau skiriamas didelis dėmesys augančiajai kartai. Neseniai projekto „Priglausk mane” rėmuose čia įvyko vaikų globėjų ir įtėvių paieškos, rengimo, atrankos, konsultavimo ir pagalbos teikimo seminaras. Baigusios mokymus šeimos gavo pažymėjimus, leidžiančius tapti įtėviais arba globotojais. Nuo 2008 m. pagal šį projektą jau paruošta po 10 įtėvių bei globėjų šeimų.

Netilpo

Kelmės r. Tytuvėnų gimnazijoje koncertavo Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva”. Nors šį kolekyvą sudaro per 100 atlikėjų, į Tytuvėnus atvyko tik 40, nes visi nebūtų tilpę nedidelėje scenoje. Pranešama, jog žiūrovai stebėjo šokančiuosius ir klausėsi dainuojančiųjų net užgniaužę kvapą.

Radinys

Kelmės r. Netoli Vaiguvos miestelio, pamiškėje, rastos sudegusio automobilio VW „Passat” liekanos. Viduje aptiktas apanglėjęs nenustatytos lyties kūnas.

„Reporterė”

Pakruojis. Susiginčijus kaimynams dėl sklypų ribos, greitai nuo keiksmų bei įžeidinėjimų pereita prie „svaresnių argumentų” - susikivirčijusios pusės griebėsi pagalių. Apsidaužė šonus  ir išsiskirstė – niekas dėl to į policiją nesikreipė, išskyrus vienos iš kariavusiųjų moterų dukterį, kuriai bandant įamžinti batalines scenas mūšio įkarštyje kažkas sudaužė fotoaparatą.

Įprotis

Radviliškio r. Į Burbiškio dvarą pasigrožėti pražydusiomis tulpėmis sugužėjo tūkstančiai svečių. Tarp jų - ir labai garbingų svetelių būta, tokių, kaip Gruzijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje, Seimo nariai ir kt.

Kol vieni apžiūrinėjo dailininkės iš Rusijos tapybos darbų ekspoziciją, o kiti gėrėjosi jūra gėlių, rajono Tarybos nariai, praktiški žmonės A. Juodis ir G. Žilėnas gražiausius žiedus rinko savo žmonoms.

Kapitalas

Joniškis. Čia vyko kraštietės pedagogės, literatės bei vertėjos Dzintros Elgos Irbytės jubiliejinis vakaras. Už ilgametę vaisingą veiklą 2006 m. jai buvo suteiktas Kultūros ministerijos Meno kūrėjo statusas, o už latvių rašytojos L. Maktupavelos romano „Kilpa” vertimą joniškietei paskirta Latvijos kultūros kapitalo fondo stipendija. 
Parengė Romualdas BALIUTAVIČIUS
Į viršų