Asta VOLKOVAITĖ

Vakar Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas duris atvėrė abiturientams. Visi jaunuoliai, svarstantieji ateityje rinktis policininko profesiją, turėjo galimybę dalyvauti specialiame renginyje bei ekskursijoje po teisėtvarkos sergėtojų darbovietę.

Jauniems vaikinams pareigūnų  darbas atrodo įdomus

„Šiuo metu svarstau savo ateitį sieti su kariuomene, bet galvoju šiek tiek ir apie darbą policijoje. Pareigūno darbas man atrodo įdomus. Tikiuosi, kad ta informacija, kurią šiandien čia gausiu, man padės apsispręsti”, - „Šiaulių naujienoms” kalbėjo 503-iosios kuopos karys savanoris Rolandas Rumbinas.

„Nesu visiškai tikras, kuo užsiimsiu, bet čia ne šiaip sau atėjau”, - mįslingai kalbėjo Robertas Sadauskas.

Iš poros universitetų  atvykę studentai abiturientams bei kitam susirinkusiam jaunimui bandė parodyti, kad darbas policijoje gali būti tikrai įdomus. Dėl savo ateities svarstantis jaunimas galėjo išgirsti naujienas apie kiek pasikeitusias priėmimo sąlygas į aukštąsias mokyklas, kuriose ruošiami būsimieji pareigūnai, bei sužinoti, kokių dalykų jose bus galima išmokti.

Penktajame kurse „vinčesteriai” studentams atrodo kaip žaisliukai

„Iš pradžių merginai gal kiek baisu paimti ginklą į rankas, bet vėliau, kai įprantama, tai norisi ir norisi dar šaudyti”, - kalbėjo vienas būsimas pareigūnas. Studentas pridūrė, kad penktaja me kurse „vinčesteriai” kai kuriems jau gali atrodyti, kaip žaisliukai. Taip pašmaikštavę jaunieji studentai vietą ant pakylos užleido kitos aukštosios mokyklos atstovams.

Šie nutarė pernelyg neaušinti burnos ir parodyti savo numerį: surežisuotus kovinius veiksmus apie tai, kaip greitai apsiginti nuo užpuoliko. Popiet visų suplaukusiųjų į atvirų durų dieną dar laukė pažintinė ekskursija po Šiaulių apskrities VPK ir Policijos muziejų bei policijos kinologų parengta programa sporto salėje. 
 

Vakar į atvirų  durų dieną Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate plaukė jaunimas: panašu, kad apie pareigūno duoną svajoja ne tik vaikinai, bet ir dailiosios lyties atstovės. 
Į viršų