2014-10-17 02

Radviliškio rajonas. Trečiojo amžiaus universitete besimokančiųjų entuziazmas ir energija stebina bet kurį jaunesnį asmenį. Jokių dejonių, nusiskundimų ar nepasitenkinimo, tik geros emocijos ir noras kuo daugiau sužinoti ir išmokti. Su šia energija ir entuziazmu spalio 2–6 dienomis grupelė Trečiojo amžiaus universiteto studentų išvyko į Londoną.
Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

Senjorai mokosi anglų kalbos jau kelintus metus, todėl nusprendė savo anglų kalbos žinias išbandyti praktiškai, o kartu ir praplėsti kultūrines žinias, aplankyti žymias Londono vietas. Jiems tai puikiai sekėsi. Keturiolika senjorų ir jų mokytoja kelionę į Jungtinės Karalystės sostinę pradėjo planuoti pavasarį. Viešnagė Londone truko neilgai - keturias dienas, tačiau grupelė senjorų studentų aplankė ir pamatė labai daug. Pirmąją dieną skyrė populiariausioms Londono įžymybėms: Vestminsterio abatijai, Parlamento rūmams ir Didžajam Benui, Londono simboliui, turistų mėgstamiems lankyti karališkiems Bekingemo rūmams. Kelionę Londone pradėjo nuo Trafalgaro aikštės, kuri yra pirmasis JK sotinės objektas ir apie kurį sužino visi vos tik pradėję mokytis anglų kalbos.
Entuziastingi turistai aplankė žymųjį Madam Tiuso muziejų, kuriame sutiko daugybę įžymybių: aktorių, dainininkų, politikų, istorinių personažų ir žinoma nuostabiąją Madam Tiuso. Trečiojo amžiaus universiteto studentai panoro aplankyti žymius Londono muziejus, o jų labai daug ir visuose pabūti neįmanoma. Pasirinko Viktorijos ir Alberto muziejų, Gamtos istorijos muziejus ir Čarlzo Dikenso muziejų. Keletas senjorų išbandė ir apžvalgos ratą, žinomą Londono akies vardu bei aplankė daug kitų įžymių Londono miesto vietų.

Parengė Laima SIMAITYTĖ

Į viršų