Radviliškio rajonas. Radviliškio miesto kultūros centro Mažojoje salėje surengta Kalbos tarmių popietė, skirta Etnografinių renginių metams paminėti. Tai – vienas iš Etnografinių regionų metams skirto projekto „Gyva gimtinė širdyje“ renginių. Projektu siekiama Radviliškio rajono visuomenę paskatinti neužmiršti, puoselėti savo gimtojo krašto tradicijas bei įprasminti Etnografinių regionų metus.

Kalbos tarmių popietės dalyviai kalbėjo apie būtinybę išlaikyti ir puoselėti gimtąsias tarmes, jose išlaikytus archajiškumus. Smagiais pavyzdžiais iliustravo tarmėse išlaikytus savitumus, skirtingą tarmių leksiką, sintaksę, fonetiką ir morfologiją. Dalijosi ekspedicijose surinktais įdomiausiais sakiniais, atspindinčiais konkrečias tarmes ir palinkėjo renginio dalyviams neužmiršti gimtosios tarmės, perduoti jaunimui, artimiesiems ir pasauliui savo tautos savitumą ir skirtingumą.
Renginio kulminacija tapo visų renginio dalyvių, skirtingų tarmių atstovų bendra lietuvių liaudies daina „Ant kalno klevelis“.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų