Šiaulių rajonas. Rudeniu dvelkiančią popietę prie Pakumulšių tvenkinio, knibždėte knibždėjo energingi  ir pozityvią energiją spinduliuojantys žmonės. „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ visuomenei pristatė įgyvendintą projektą „Sluoksniuotas pyragas“, kurį finansavo Šiaulių rajono jaunimo reikalų taryba.

Pagrindinis tikslas - iškepti neįtikėtino didumo sluoksniuotą pyragą, kurio pagrindiniai ingredientai – klaidingų stereotipų apie neįgaliuosius naikinimas ir bendradarbiavimo su įvairiomis įstaigomis bei organizacijomis tinklo kūrimas per įvairias kūrybingumą skatinančias veiklas – pasiektas su kaupu. Pirmajame projekto įgyvendinimo etape dalyviai modelinu ir karoliukais dekoravo šaukštus ir šaukštelius, bendravo ir bendradarbiavo puikiai leisdami laiką, o prie Pakumulšių tvenkinio susirinko visas patirtas gražias akimirkas apibendrinti ir „papuošti jau pagaminto įvairių sluoksnių pyrago“.
Projekto iniciatyvinės grupės partneriais buvo šios įstaigos ir organizacijos: Kuršėnų Pavenčių mokykla, Lauryno Ivinskio gimnazija, Kuršėnų vaikų globos namai, Atviras Šiaulių rajono jaunimo centras ir Šiaulių miesto savivaldybės globos namų padalinys „Goda“. Projekto pristatymo metu, vietos bendruomenei buvo pasiūlyta išbandyti savo jėgas įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse: vyko dailės terapijos užsiėmimai, maisto gaminimas netradicinėmis sąlygomis bei orientacinis žaidimas netoli Dienos centro.
Visi dalyviai turėjo galimybę pabuvoti kiekvienoje kūrybinėje dirbtuvėje, atsipalaiduoti, atitrūkti nuo kasdienių problemų ir svarbiausia – susipažinti su Dienos centro jaunuoliais.

Parengė Laima SIMAITYTĖ

Į viršų